Румунія збирає резервістів на внавчання
Румунія збирає резервістів на внавчання

Румунія збирає резервістів на внавчання

Джерело

Румунський генштаб скликає резервістів для військового навчання. Чиновники хочуть знати кількість резерву та оцінити його.

Навчання MOBEX BZ-IL-24 пройдуть уже скоро, з 14 по 18 жовтня. Відомо, що культурна програма запланована у двох повітах: Яломіца та Бузеу. Це південно-східна частина держави, де надто часто трапляються інциденти з візитами російських безпілотників.

«Ці навчання плануються та проводяться час від часу. Мета – оцінити особовий склад та технічну складову підрозділів, злагодженість дій військовослужбовців та резервістів», – каже міністерсттво оборони.

На навчаннях MOBEX BZ-IL-24 будуть підготовлені не лише резервісти, а й місцеві органи влади та держустанови. Востаннє резервісти з повітів Бузеу та Яломіца були викликані до військових частин в 2012 році (Яломіца) та в 2014-му (Бузеу).

Станом на 2024 рік румунська армія продовжує активно модернізуватися в рамках своїх зобов’язань перед НАТО і Єсоюзом. Збройні сили складаються з трьох основних компонентів: сухопутні війська, повітряні сили та військово-морські сили. Також є спеціальні сили (судячи з усього, щось на кшталт ССО).

В цілому, румунська армія налічує близько 70 тисч активних військовослужбовців і 50 тисяч резервістів. Військовий бюджет країни продовжує зростати і становить близько 2,5% ВВП, що відповідає вимогам НАТО (багатьом би повчитись). Ну а домовленість з Південною Кореєю гарантує румунам, що скоро в них у державі збиратимуть бронетехніку для власних збройних сил.

Название источника
Твій Intermarium
Ссылка на материал
https://t.me/intermariumua/2700
Джерело матеріала
loader
loader