У США затримали чоловіка, який планував теракт у день виборів
У США затримали чоловіка, який планував теракт у день виборів

У США затримали чоловіка, який планував теракт у день виборів

Таухеді планував насильницький напад, зокрема, купив два автомати АК-47, 10 магазинів і 500 патронів.

Міністерство юстиції США звинувачує 27-річного Насіру Ахмаду Таухеді, громадянина Афганістану, який проживає в штаті Оклахома, у підготовці теракту у день виборів президента США. Про це у вівторок, 8 жовтня, мін’юст США.

Таухеді звинувачують у змові з метою вчинення терористичного нападу на території США в день виборів від імені Ісламської держави (ІДІЛ), яка визнана терористичною організацією. Таухеді, за даними слідства, намагався надати матеріальну підтримку ІДІЛ, а також придбав зброю для здійснення нападу.

“Таухеді купив два автомати АК-47, 10 магазинів і 500 патронів. Він також вжив заходів для ліквідації активів своєї родини та планував переселити її за кордон перед нападом”, – вказуєтьяс у документі. 

Генеральний прокурор США Меррік Гарленд відзначив, що цей випадок свідчить про важливість постійної боротьби з тероризмом: “Ми продовжуватимемо боротися з постійною загрозою, яку ІДІЛ та її прихильники становлять для національної безпеки Америки, і будемо виявляти, розслідувати та переслідувати осіб, які прагнуть тероризувати американський народ”. 

У матеріалах розслідування також зазначено, що Таухеді отримував і зберігав пропаганду ІДІЛ у своїх акаунтах, брав участь у групах, пов’язаних із терористичною організацією, та підтримував її фінансово через благодійні організації.

Якщо Таухеді буде засуджено, йому загрожує до 20 років ув’язнення за змову з метою надання матеріальної підтримки ІДІЛ і до 15 років за незаконне придбання вогнепальної зброї для вчинення терористичного акту.

Внаслідок нападу озброєної особи у місті Беер-Шева, розташованого на півдні Ізраїлю, загинула одна людина і не менше десяти отримали поранення. 



Теги за темою
США
Джерело матеріала
loader