Ворог готується до ударів по Кримському мосту: Плетенчук вказав на важливу деталь
Ворог готується до ударів по Кримському мосту: Плетенчук вказав на важливу деталь

Ворог готується до ударів по Кримському мосту: Плетенчук вказав на важливу деталь

Ворог стурбований можливими ударами з боку українських сил по Кримському мосту.

Російські окупанти продовжують укріплювати оборону Кримського мосту, намагаючись захистити його від можливих атак з боку України. Про це розповів речник Військово-Морських Сил ЗСУ Дмитро Плетенчук в етері Громадського радіо.

Плетенчук зазначає, що зараз росіяни охороняють Кримський міст усіма наявними засобами, зокрема, системами ППО, які щільно розташовані одна біля одної, а також ворог почав використовувати авіацію, щоб захистити міст ще з води.

"Охороняти міст авіацією значно дорожче та складніше, але вони це роблять", — додає експерт.

Дмитро Плетенчук пояснює, що для росіян Кримський міст - основна артерія зʼєднання з РФ, якщо дивитися на це з технічної точки зору. Водночас є ще й ідеологічна частина, яка не менш важлива для росіян у війні.

"На таких обʼєктах тримається режим Путіна. Тому вони його щільно охороняють, цей факт потрібно визнати", - підкреслює речник.

Ворог готується до ударів по Кримському мосту: Плетенчук вказав на важливу деталь
Кримський міст/ Инфографика: Главред

Що відомо про Дмитра Плетенчука?

Дмитро́ Ві́кторович Плетенчу́к — український військовослужбовець, капітан 3 рангу, керівник пресцентру Сил оборони Півдня (з 22 квітня 2024).

З 2014 року працював у прес-службі миколаївського відділення "Правого сектора". З 2016 по 2020 рік служив пресофіцером у 406-й окремій артилерійській бригаді імені генерал-хорунжого Олекси Алмазова. З лютого по листопад 2022 року працював пресофіцером у Миколаївській ОДА. Після деокупації Херсона у листопаді 2022 року, пів року був начальником пресслужби в Силах оборони міста, а саме тактичної групи "Грім".

У травні 2023 року став речником командування ВМС ЗС України.

Удари по Кримському мосту - останні новини

Нагадаємо, 8 жовтня Україна відзначала другу річницю підриву Кримського мосту. Олексій Голобуцький акцентував, що і через два роки після руйнування споруди, росіяни повністю не справились з його наслідками.

Посол з особливих доручень МЗС України Антон Кориневич повідомляв, що Керченський міст має бути демонтований, адже це єдиний спосіб відновити вільне судноплавство в регіоні. Він наголошував, що українська сторона сподівається, що трибунал в Гаазі почує Україну.

Капітан 1-го рангу запасу, заступник начальника штабу ВМС ЗС України (2004-2020 рр.) Андрій Риженко заявляв, що Кремль страшенно боїться руйнування Керченського мосту і його страхи можуть стати реальністю.

Читайте також:

Джерело матеріала
loader