Рекомендовані листи з позначкою "Повістка ТЦК" вручаються особисто — нова постанова
Рекомендовані листи з позначкою "Повістка ТЦК" вручаються особисто — нова постанова

Рекомендовані листи з позначкою "Повістка ТЦК" вручаються особисто — нова постанова

Відповідні зміни внесено до правил надання послуг поштового зв’язку.

Представник пошти зобов’язаний вручити повісткудо територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК) особисто адресату.

Про це йдеться у постанові Кабміну № 1147 від 8 жовтня.

Повістка про виклик або оповіщення призовників, військовозобов’язаних та резервістів до ТЦК може бути надіслана рекомендованим поштовим відправленням з описом вкладення та повідомленням про вручення з позначками "Повістка ТЦК", "Вручити особисто".

"Рекомендовані листи з позначкою "Повістка ТЦК" під час доставки за зазначеною адресою вручаються особисто адресату (одержувачу)", - йдеться у постанові.

Що буде, якщо одержувач відсутній за адресою

У постанові йдеться про те, що у разі відсутності адресата за зазначеною на рекомендованому листі адресою працівник пошти інформує одержувача за наявним номером телефону та/або вкладає до абонентської поштової скриньки повідомлення про надходження рекомендованого листа з позначкою "Повістка ТЦК".

Якщо протягом трьох робочих днів після інформування відділенням поштового зв’язку адресат не з’явився для одержання рекомендованого листа, працівник пошти робить позначку "адресат відсутній за зазначеною адресою", яка засвідчується його підписом та  проставленням відбитка пошти і не пізніше ніж протягом наступного робочого дня повертає такий лист до відправника.

Чи можна відмовитися від листа з позначкою "Повістка ТЦК"

Під час вручення поштового відправлення з позначкою "Вручити особисто", внутрішнього рекомендованого листа з позначкою "Повістка ТЦК", військовозобов'язаний підтвердити такий факт своїм підписом та зазначає своє прізвище та ініціали або ім’я та прізвище.

Якщо адресат відмовляється засвідчити своїм підписом факт відмови від одержання рекомендованого листа з позначкою "Повістка ТЦК", працівник пошти робить позначку "Адресат відмовився" і не пізніше ніж протягом наступного робочого дня повертає його відправнику.

Нагадаємо, в Україні є декілька видів вручення повісток за допомогою поштової служби. Отримавши її, військовозобов'язаний повинен з'явитися до ТЦК і СП. 

Джерело матеріала
loader
loader