Фонд народонаселення ООН в Україні попередив про фішингові повідомлення щодо виплат
Фонд народонаселення ООН в Україні попередив про фішингові повідомлення щодо виплат

Фонд народонаселення ООН в Україні попередив про фішингові повідомлення щодо виплат

Фонд не надає регулярних виплат громадянам України.

«Фонд народонаселення ООН в Україні» попередив користувачів не реагувати на повідомлення у соцмережах про нібито можливість отримувати регулярні виплати від нього, бо це становить ризик для особистих даних. Про це йдеться у дописі на сторінці UNFPA у фейсбуці.

Фонд не публікує у соцмережах оголошення щодо реєстрації на отримання виплат.

Фонд народонаселення ООН в Україні попередив про фішингові повідомлення щодо виплат - Фото 1

скриншот шахрайського повідомлення

«Оголошуємо, що UNFPA, Фонд ООН у галузі народонаселення в Україні, не надає регулярних виплат. Будьте обачними, не переходьте на сторонні ресурси та не діліться своїми особистими даними!», - сказано у повідомленні.

Також фонд повідомив, що не представлений у «Телеграмі»: не має ні канала, ні акаунта.

В організації додали, що «у разі одноразових виплат вагітним та годуючим жінкам, не просить від вас ніякої персональної інформації, окрім обмінної карти, ідентифікаційного коду та номеру розрахункового рахунку».

Фото: UNFPA / фейсбук

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Джерело матеріала
loader
loader