Глава митниці Сергій Звягінцев дарує дружині розкішні машини, підлеглий Дмитро Падун орендує елітне житло за $5 тисяч на місяць
Глава митниці Сергій Звягінцев дарує дружині розкішні машини, підлеглий Дмитро Падун орендує елітне житло за $5 тисяч на місяць

Глава митниці Сергій Звягінцев дарує дружині розкішні машини, підлеглий Дмитро Падун орендує елітне житло за $5 тисяч на місяць

Декларації українських митників знову спричинили скандал. Цього разу в центрі уваги опинилися Сергій Звягінцев, голова Державної митної служби та його підлеглий Дмитро Падун, директор департаменту контролю та адміністрування митних платежів (або, як його часто називають, "департаменту тарифів").

Їхні доходи та спосіб життя викликали багато питань у правоохоронців та журналістів, повідомляє "СтопКор".

Нещодавно безробітна дружина Сергія Звягінцева купила новий автомобіль, вартість якого перевищує півтора мільйона гривень. Все б нічого, але офіційні доходи сім'ї не такі вже й великі.

"Як так вийшло, що за вісім років він не задекларував жодного доходу дружини, крім подарунка, ймовірно від її батька, на суму 600 тисяч грн? І яким чином домогосподарці вдалося відкласти 51 тисячу доларів і понад 40 000 євро? Адже якщо скласти всі грошові активи, якими володіє Олена Звягінцева, сума сягне понад 4 млн грн”, – запитують журналісти.

Сергій Звягінцев / фото: Державна Митна Служба

У сім'ї, можливо, є інші активи, про які не згадується. Наприклад, квартира у центрі Києва, яку його дружина купила у 2008 році, а сусідню квартиру купив її батько у 2019 році. Проте, за словами сусідів, родина давно там не мешкає.

За два тижні до повномасштабного вторгнення Сергій Звягінцев купив автомобіль майже за 2 мільйони гривень. Дуже схожу машину було зафіксовано на території будинку його тестя, у закритому котеджному селищі Київської області. Ріелтори оцінюють вартість такого будинку із землею та інфраструктурою у суму від 250 тисяч до півмільйона доларів.

Можливо, все-таки будинок належить самій родині, а 4 мільйони гривень було накопичено чесно. Але поки що залишається багато питань, на які ні Сергій Звягінцев, ні його дружина не дали відповіді, ігноруючи дзвінки журналістів.

Дмитро Падун також не відстає від свого боса. У нього провели обшуки і знайшли понад 100 тисяч доларів готівкою, яка зберігалася у нього вдома та в машині. А якщо вірити його декларації, то у Падуна та його дружини було лише 175 тисяч гривень та трохи валюти, куди вже там до сотні тисяч "зелених". Виникає логічне питання: звідки взялися такі величезні суми готівки?

[quote author=""]"Ми цього року продали дві машини. І продали квартиру. Тепер продаватимемо будинок. Ми переїжджаємо до Києва. Гроші ці чесні. Я це доводитиму колегам з правоохоронних органів. І я не вважаю себе людиною, замішаним у корупційних скандалах. Квартири та машини – не на мені”, – пояснює Падун.

У декларації за 2023 рік не вказано нічого щодо продажу квартири.

Дмитро Падун / фото: скриншот Youtube

Падун вже кілька років працює у Центральному апараті Держмитслужби у Києві, але офіційно не декларував жодного житла у столиці. Слідчі зацікавилися, де він проживає, адже щодня їздити з Дніпра до Києва на роботу – явно не варіант.

Після двох годин спостереження за чиновником журналісти з'ясували, що він мешкає в елітному житловому комплексі "Парк Авеню" у Києві, де є все для комфортного життя – від спортивних та дитячих майданчиків до ресторанів, фітнес-клубів, басейну та СПА.

ЖК славиться своєю закритістю та системою безпеки, але журналісти все ж таки змогли з'ясувати, що саме там Падун, швидше за все, і проживає.

Автомобілі Падуна зареєстровані на його місцях для паркування вже місяць, а ріелтори стверджують, що оренда такої квартири може коштувати до 5000 доларів на місяць.

Раніше ми писали, Руслан Стефанчук "позбавився" звичайної квартири і готується до життя в палаці під Києвом

Крім того, Знай.ua повідомляв, теща міністра аграрної політики Віталія Коваля з доходом 6 тис. грн на місяць купила квартиру за 17,7 млн. гривень: живе в ній зять

Джерело матеріала
loader