У Повітряних Силах прокоментували інформацію РФ та Безуглої про знищення Patriot
У Повітряних Силах прокоментували інформацію РФ та Безуглої про знищення Patriot

У Повітряних Силах прокоментували інформацію РФ та Безуглої про знищення Patriot

У Повітряних Силах прокоментували інформацію РФ та Безуглої про знищення Patriot

ЗРК продовжує роботу, хоча й отримав "поранення".

У Повітряних силах ЗСУ заперечили поширену російськими ЗМІ і депутаткою Верховної Ради Мар’яною Безуглою інформацію про знищення чи критичне пошкодження на Дніпропетровщині зенітно-ракетного комплексу Patriot.

Виконувач обов’язків начальника управління комунікацій командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат підтвердив, що ворогу вдалося пошкодити зенітно-ракетний комплекс Patriot, але той продовжує службу. 

"На війні отримують поранення не лише люди, а й техніка. Мало того, цей же підрозділ Patriot продовжує виконувати завдання в регіоні", – зазначив Ігнат.

Він пояснив, що того дня ЗРК Patriot вів протиповітряний бій проти групи російських балістичних ракет і частину їх вдалось перехопити. Також він додав, що Patriot відноситься до стаціонарних систем ППО, які не можуть вступати в бій з коліс, тож миттєво змінити позицію вони не можуть. 

Юрій Ігнат нагадав, що Patriot є однією із найпріоритетніших цілей для ворога, оскільки лише завдяки цьому американському ЗРК українські військові тримають на певній дистанції російську авіацію.

“Повітряні Сили не можуть щоразу виправдовуватись перед суспільством через інфовибрики Мар’яни і їй подібних. Через ці пояснення ворог отримує додаткову інформацію при плануванні наступних атак”, – наголосив військовий.

У середу 9 жовтня Міністерство оборони РФ оприлюднило відео ударів ракетами "Искандер-М" по розгорнутому у бойове положення зенітно-ракетному комплексу Patriot поблизу села Пашена Балка у Дніпропетровській області.

На цих кадрах видно, як російські ракети врізаються в землю у відносній близькості від елементів ЗРК. 

У Міноборони агресора стверджують, що в результаті цього удару нібито знищили багатофункціональну радіолокаційну станцію "AN/MPQ-65", кабіну бойового управління "AN/MSQ-104" та пускову установку зі складу цього ЗРК. Також росіяни заявили про пошкодження ще однієї пускової установки і загибель частини персоналу ЗРК. 

У свою чергу, народна депутатка Мар’яна Безугла опублікувала у соцмережах черговий емоційний пост зі звинуваченнями на адресу  головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського та закликала його піти у відставку.

"Ще один пошкоджений "Патріот", і це не перший. І все через відсутність системи, яку теперішній генералітет просто не здатний побудувати через свій IQ, відсутність бажання і корумпованість. Як Головнокомандувач ЗСУ, Ви тільки погіршили дегенеративність вищого військового управління і можете залишитися в історії з ганьбою", – написала вона, звертаючись до Олександра Сирського.

Раніше Безугла заявляла, що головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирськийрозпочав низку розслідувань проти командувача Сил безпілотних систем Вадима Сухаревського, аби позбутися його.

3 жовтня до Україниприбула чергова система ППО Patriot, яку надала Румунія.

Джерело матеріала
loader