Гетманцев розкрив деталі економічного бронювання
Гетманцев розкрив деталі економічного бронювання

Гетманцев розкрив деталі економічного бронювання

Верховна Рада не ухвалюватиме окремий закон про запровадження економічного бронювання, його реалізація відбудеться постановою Кабміну.

Голова парламентського комітету з питань фінансів Данило Гетманцев передбачає, що вже до кінця 2024 року в Україні запрацює модель економічного бронювання. Нардеп наголосив, що воно передбачатиме реалізацію принципу “працюй або воюй”.

Про це Данило Гетманцев сказав у коментарі на YouTube-каналі “АСАТрьопс”.

“Я би не називав економічним бронюванням те, що ти “сплатив гроші і не йдеш в армію”. Так не буде. Буде реалізація принципу “працюй або воюй”, про що говорив прем’єр-міністр”, - наголосив він.

Гетманцев уточнив, що для запровадження економічного бронювання Верховна Рада не ухвалюватиме окремий закон, його реалізація відбудеться постановою Кабміну, яка внесе зміни в уже чинне законодавство.

“Критерієм буде “біла” заробітна плата, а іншим критерієм буде певна галузь, перелік яких буде розширений”, - додав він.  

За словами Данила Гетманцева, економічне бронювання запрацює вже найближчим часом. 

“Я, чесно кажучи, передбачав, що це вже повинно було б бути реалізовано, зважаючи на ті наші внутрішні дискусії, які я спостерігаю”, - зазначив він. 

Джерело матеріала
loader