Кубометр води коштуватиме дорожче 100 гривень: чекайте на астрономічні платіжки
Кубометр води коштуватиме дорожче 100 гривень: чекайте на астрономічні платіжки

Кубометр води коштуватиме дорожче 100 гривень: чекайте на астрономічні платіжки

Кубометр холодної води коштуватиме деяким українцям дорожче 100 гривень. Ці тарифні перестановки затвердили в місті Малин, Житомирської області.

Керівник комунального підприємства "Енергія" Сергій Карпенко у коментарі "Суспільному" розповів, із чим пов'язано подорожчання послуг майже вдвічі.

Тарифи на воду. Фото: скрін youtube

Рішення про подорожчання вже ухвалене виконавчим комітетом міськради, далі керівник підприємства має видати указ і споживачі отримають платіжки за новим тарифом.

Для населення тариф на централізоване водопостачання та водовідведення збільшився майже вдвічі – з 57 гривень до 109 гривень за кубометр. Підвищення ціни на послуги, за словами Сергія Карпенка, вимушений захід, адже тариф у 57 гривень не покривав і половини витрат підприємства.

Водопостачання. Фото: скрін youtube

Малинський міський голова Олександр Ситайло зазначив, що 109 гривень за куб води та каналізації – економічно обґрунтована ціна, яка відповідає всім показникам. Водночас у міськраді планують знайти рішення, щоб зменшити навантаження на населення та забезпечити місто безперебійним водопостачанням.

"Ми за те, щоб і населення мало менше навантаження на сімейний бюджет, але і щоб безперебійно подавалась вода. Розглядаємо різні варіанти, яким чином це можна зробити, тому що дуже складна ситуація на нашому підприємстві", - сказав урядовець.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, осіння комуналка: подорожчають одразу дві послуги, але не для всіх.

Джерело матеріала
loader
loader