MediaTek представляє новий процесор для Android, що конкуруватиме з Apple
MediaTek представляє новий процесор для Android, що конкуруватиме з Apple

MediaTek представляє новий процесор для Android, що конкуруватиме з Apple

Компанія MediaTek анонсувала свій новий мобільний процесор — Dimensity 9400, який ляже в основу майбутніх Android-смартфонів топового сегмента та конкуруватиме зі Snapdragon 8 Gen 4 і Apple A18.

Dimensity 9400 виготовлений за 3-нм технологічним процесом і має вражаючу продуктивність: він на 40% потужніший за свого попередника та на 40% енергоефективніший навіть при більш інтенсивних навантаженнях. За словами GSMArena, однопотокова продуктивність зросла на 35%, а багатопотокова — на 28%.

Чипсет має класичну трьохкластерну архітектуру, яка складається з одного “великого” ядра Arm Cortex-X925, що працює на частоті 3,63 ГГц, трьох ядер Arm Cortex-X4 і чотирьох ядер Arm Cortex-A720, частоти яких поки не уточнюються. На відміну від Dimensity 9300, новинка не має енергоефективних ядер, що свідчить про спрямованість на максимальну продуктивність.

Dimensity 9400 підтримує ОЗП стандарту LPDDR5X з пропускною спроможністю до 10,7 ГБ/с, камери до 320 мегапікселів, дисплеї з роздільною здатністю WQHD+ і частотою оновлення 180 Гц, а також здатний записувати відео в 8K при 60 FPS. Як і належить сучасному процесору, тут вбудований 5G-модем із продуктивністю до 7 ГБ/с.

Перші тести показали, що Dimensity 9400 перевершує всі SoC на ринку за продуктивністю та енергоефективністю. У тестах згадувався поки ще не представлений Oppo Find X8 Pro, який, ймовірно, стане першою моделлю на Dimensity 9400, з прем’єрою, що очікується до кінця року.

Однак, згідно з інформацією інсайдерів, нові процесори, зокрема Snapdragon 8 Gen 4 та Dimensity 9400, можуть виявитися набагато дорожчими за своїх попередників. Це, в свою чергу, призведе до подорожчання Android-флагманів, оскільки виробники зазвичай перекладають додаткові витрати на споживача.

У кінці жовтня Qualcomm планує представити наступника Snapdragon 8 Gen 3. Підтверджено, що Xiaomi 15 буде першим смартфоном на ринку з новим Snapdragon 8 Gen 4, оскільки китайський виробник зберігає ексклюзивні права на перший запуск пристроїв з новим процесором.

Джерело матеріала
loader