Між зустрічами «Рамштайну» робота не припиняється - Пентагон
Між зустрічами «Рамштайну» робота не припиняється - Пентагон

Між зустрічами «Рамштайну» робота не припиняється - Пентагон

У періоди між зустрічами Контактної групи з питань оборони України (UDCG), відомої як формат «Рамштайн», продовжується напружена робота щодо координації та забезпечення поставок необхідного озброєння в Україну.

Про це заявив у четвер речник Міністерства оборони США генерал Патрік Райдер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Між засіданнями UDCG відбувається дуже багато роботи, і це дійсно передбачає роботу Коаліцій спроможностей через своїх співголів щодо визначення, розвитку та надання спроможностей українцям як у короткостроковій, так і в довгостроковій перспективах»,- зауважив представник Пентагону.

Крім того, за його словами, з американського боку докладається чимало зусиль на різних рівнях – від робочих груп до міністрів оборони. Це передбачає телефонні переговори й двосторонні зустрічі, які проводяться на регулярній основі.

Генерал Райдер також нагадав про роботу Групи сприяння безпеці України, яка працює в Німеччині з міжнародними партнерами, щоби скоординувати придбання та доставку військових спроможностей в Україну.

«Отже, UDCG є неймовірно важливим форумом, який допомагає синхронізувати та забезпечити обмін інформацією та підтримку України злагоджено, але, однак, це аж ніяк не єдиний механізм, за допомогою якого ми підтримуємо Україну»,- зауважив представник Пентагону.

Він також зазначив, що засідання Контактної групи, призначене на 12 жовтня, було відкладене. Час і місце проведення наступної зустрічі наразі визначається.

Як повідомляв Укрінформ, чергове засідання UDCG мало відбутися цієї суботи на рівні лідерів країн-учасниць на американській базі «Рамштайн» у Німеччині. Натомість президент США відклав візит через загрозу потужного урагану на півдні Сполучених Штатів.

Теги за темою
Україна Пентагон
Джерело матеріала
loader