Знайшли під час реконструкції підвалу: у Франції виявили давній цвинтар
Знайшли під час реконструкції підвалу: у Франції виявили давній цвинтар

Знайшли під час реконструкції підвалу: у Франції виявили давній цвинтар

Знайшли під час реконструкції підвалу: у Франції виявили давній цвинтар

Дослідники виявили цвинтар, на якому людей ховали протягом 700 років.

Домовласник, який проводив реконструкцію підвалу будинку неподалік Парижа, несподівано знайшов скелет. Надалі на цьому місці було виявлено цілий цвинтар, на якому було поховано десятки людей, деяких ще 1700 років тому, повідомляє Live Science.

Найдавніше поховання було зроблено в третьому столітті нашої ери, у пізньоримський період. Було також знайдено 10 гіпсових саркофагів, які датуються періодом Меровінгів франкського правління, який тривав приблизно з 476 до 750 року. Найдавніша могила датується Х століттям. Це вказує на те, що цвинтар використовувався для поховань протягом 700 років.

Археологи спочатку вважали, що це ранньосередньовічний цвинтар, оскільки колись на цьому місці стояла каплиця VII століття. Виявлення більш давніх могил стало несподіванкою.

Господар будівлі виявив перший скелет взимку минулого року. Тепер археологам вдалося знайти 38 могил, які розташовуються в приміщенні площею 52 квадратні метри, що складається з чотирьох кімнат.

Передбачається, що будинок в районі Монконсей комуни Корбей-Ессон у південному передмісті Парижа був побудований на місці середньовічної каплиці Нотр-Дам-де-Шан, яка, у свою чергу, була побудована над ще давнішим язичницьким храмом, що оспівував джерело.

Раніше вченим вдавалося знайти поблизу могили ранніх середніх віків, але поки не було виявлено жодних ознак каплиці чи цвинтаря. Ймовірно, нове відкриття є першим виявленням цвинтаря біля каплиці.

Більшість поховань була розташована паралельними рядами. Небіжчиків римського періоду поховали у дерев'яних загородженнях, які згодом згнили. Але покійні могили Меровінгів були поховані в характерних гіпсових саркофагах, розташованих поруч у формі віяла.

Один саркофаг спочатку був покритий фігурним кам'яним блоком, тепер розламаним, на поверхні якого, мабуть, було вирізано троянду та два хрести. Археологи заявили, що такі мотиви були поширені на саркофагах Меровінгів, а також поза місцями християнського поклоніння на той час.

Виявлені поховання вказують на те, що людей ховали на цьому цвинтарі задовго до будівництва середньовічної каплиці.

Раніше археологи виявили дві багато прикрашені дерев'яні труни в похоронній камері поряд з гробницею Джефаїхапі в Асьюті в Єгипті.

Джерело матеріала
loader
loader