Підпал релейної шафи на Київщині – викрито та затримано двох чоловіків
Підпал релейної шафи на Київщині – викрито та затримано двох чоловіків

Підпал релейної шафи на Київщині – викрито та затримано двох чоловіків

Підпал релейної шафи на Київщині – викрито та затримано двох чоловіків - Фото 1

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури повідомлено про підозру двом чоловікам у вчинені з метою ослаблення держави підпалу, спрямованого на зруйнування або пошкодження об’єкту, який має важливе народногосподарське та оборонне значення, вчиненого в умовах воєнного стану за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 113 КК України).

Слідством встановлено, що у вересні поточного року двоє мешканців Київщини за грошову винагороду вирішили здійснити підпал та вивести з ладу релейну шафу, яка розташована на залізничній станції міста Ірпінь.

Так, молодики у одному із місцевих магазинів придбали розчинник для розпалювання багаття та напилок. В подальшому, 02 жовтня 2024 року вони прибули до залізничної станції та за допомогою вказаної рідини підпалили релейну шафу, в результаті чого відбулось загорання її поверхні. Надалі зняли свої злочинні дії на телефон та відправили відео замовнику.

Чоловіків затримано в порядку ст. 208 КПК України, їм обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

За скоєне паліям загрожує позбавлення волі на строк до п’ятнадцяти років або довічне ув’язнення, з конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснюється ГУ СБУ у м. Києві та Київській області, оперативний супровід – Бучанським РВ ГУ СБУ у Київській області та Бучанським РУП ГУНП у Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Київська обласна прокуратура

Tweet
Джерело матеріала
loader