Scania при виробництві вантажівок використала відновлені компоненти
Scania при виробництві вантажівок використала відновлені компоненти

Scania при виробництві вантажівок використала відновлені компоненти

Компанія Scania стала першим виробником вантажівок важкого класу, який використовував відновлені компоненти на своєму головному складальному конвеєрі. Йдеться про виробництво коробки передач Milestone, для виготовлення якої було задіяно на 50% менше матеріалів, що призвело до зниження шкідливих викидів на 45%. Залежно від зносу частка вторинного використання деталей може змінюватись від 10 до 100%.

“Відновлена” коробка передач успішно пройшла перевірку на тому ж випробувальному стенді, що й нові КП, з контролем близько 100 параметрів якості та функціональності. У результаті такий продукт може бути визнаний “практично новим”, що гарантує його відповідність стандартам якості та продуктивності для встановлення на автомобілі Scania.

Цей унікальний проект – iReGear був реалізований Scania у співпраці з Королівським технологічним інститутом KTH та компанією Scandinavian Transmission Service AB за фінансування шведського інноваційного агентства Vinnova.

Scania при виробництві вантажівок використала відновлені компоненти - Фото 1

Виробництво з використанням відновлених деталей для створення продуктів з якістю, що не поступається новим, розглядається автомобільною промисловістю як перспективна стратегія для досягнення кліматичних цілей та підтримки переходу до економіки замкнутого циклу. Це також вирішує проблеми дефіциту ресурсів, що зростає. Незважаючи на свій великий потенціал, таке виробництво в європейському автомобільному секторі здебільшого обмежується виготовленням запасних частин для вторинного ринку, на частку яких припадає лише 1,1 відсотка нового виробництва (станом на 2015 р.).

Scania при виробництві вантажівок використала відновлені компоненти - Фото 2

Джерело матеріала
loader
loader