Суд взяв під варту водійку, яка наїхала на малолітню дівчину та втекла з місця аварії
Суд взяв під варту водійку, яка наїхала на малолітню дівчину та втекла з місця аварії

Суд взяв під варту водійку, яка наїхала на малолітню дівчину та втекла з місця аварії

Суд взяв під варту водійку, яка наїхала на малолітню дівчину та втекла з місця аварії - Фото 1

Щоб уникнути відповідальності, кермувальниця намагалася ретельно приховати сліди вчинення злочину та кардинально змінила імідж. Після скоєного наїзду жінка покинула територію області, поліцейські затримали її у Києві. Наразі винуватиці повідомлено про підозру у вчиненні злочину. Їй загрожує до восьми років ув’язнення з позбавленням права керування.

Нагадаємо: 7 жовтня у Хотині 57-річна кермувальниця автомобіля «Renault Megane» наїхала на 7-річну місцеву жительку та втекла з місця ДТП, не надавши допомоги потерпілій, не повідомивши про це відповідні служби. Внаслідок аварії малолітня пішохідка отримала численні тілесні ушкодження. Наразі потерпіла перебуває у лікарні у тяжкому стані.

У результаті проведених спеціальних поліцейських заходів і злагодженій оперативній роботі, правоохоронці встановили, що після наїзду на дитину, аби приховати сліди вчинення злочину, жінка зімітувала ще одну дорожньо-транспортну пригоду: допустила зіткнення автівки з огорожею та покинула транспортний засіб. У подальшому водійка попрямувала до Хмельницького на попутному транспорті. Там пофарбувала волосся та змінила зачіску, аби її не могли впізнати. Після зміни іміджу жінка поїхала до столиці.

Поліцейські затримали її на автовокзалі у Києві в порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України.

Наразі співробітники Слідчого управління ГУНП в Чернівецькі області повідомили кермувальниці про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) та ч. 3 ст. 135 (Залишення в небезпеці) Кримінального кодексу України.

Суд обрав затриманій запобіжний захід – тримання під вартою з альтернативою внесення застави 1,6 млн. гривень.

Процесуальне керівництво у вказаному кримінальному провадженні здійснює Чернівецька обласна прокуратура.

Досудове розслідування триває.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області

Tweet
Джерело матеріала
loader