Тайвань почав виробляти протирадіолокаційні дрони-камікадзе дальністю 1000 кілометрів
Тайвань почав виробляти протирадіолокаційні дрони-камікадзе дальністю 1000 кілометрів

Тайвань почав виробляти протирадіолокаційні дрони-камікадзе дальністю 1000 кілометрів

Оборонна промисловість Тайваню розпочала серійне виробництво нових ударних протирадіолокаційних безпілотних літальних апаратів Chien Hsiang із дальністю польоту близько 1 тисячі кілометрів.

Про це повідомляє Taiwan News, передає Укрінформ.

Виробництво протирадіолокаційних дронів-камікадзе, що наводяться на різні джерела радіовипромінювання (РЛС, РЕБ, радіостанції зв’язку тощо), ведеться Чжуншанським інститутом науки та технологій (NCSIST) Тайваню, яке входить до спеціально створеної у лютому групи підприємств ОПК з розробки й виробництва інноваційних безпілотних бойових систем.

Безпілотники надходитимуть на озброєння тайванських ВПС у двох модифікаціях, що відрізняються системами наведення на ціль, але з однаковими потужними боєголовками.

Перший варіант дрона використовує оптико-електронну та інфрачервону системи наведення, а другий тип оснащений супутниковим наведенням для ураження високопріоритетних стаціонарних та мобільних цілей противника.

До кінця 2025 року планується виготовити і передати у війська близько 200 таких дронів.

Перша партія нових безпілотників-камікадзе вже доставлена до командування ППО тайванських ВПС для оперативного розгортання. Очікується, що їх інтеграція в арсенал командування дозволить значно підвищити ефективність як наступальних, так і в оборонних операцій.

Як повідомляв Укрінформ, речник зовнішньополітичного відомства КНР Лінь Цзянь заявив, що скільки б зброї Сполучені Штати не передали Тайваню, Китай продовжуватиме протистояти незалежності острова.

Фото: CNA

Теги за темою
Виробництво
Джерело матеріала
loader