Точне землеробство: як не загубити рядки під час сівби за strip-till
Точне землеробство: як не загубити рядки під час сівби за strip-till

Точне землеробство: як не загубити рядки під час сівби за strip-till

Оснащення причіпного агрегата GPS-трекером розв’язує проблему точного його ведення по смугах.

Як повідомляють у ГК «Агрейн», якщо немає системи автоматичного керування RTK, важко залишитися в рядку, особливо в полях неправильної геометричної форми або на схилястих полях. Щоб правильно і чітко йти по рядку, слід мати кратну кількість рядків з аналогічним міжряддям на культиваторі по strip-till або сівалці.

«Скажімо, наш 8-рядковий агрегат для strip-till веде агрегат, а не навпаки. Агрегат постійно передає сигнал на трактор, щоб трактор рухався для отримання міжряддя шириною 70 см. Після завершення операції агрегат перевантажує траєкторію руху в трактор, і потім вже трактор веде сівалку відповідно до цієї карти. Сівалки в нас 16 і 24-рядкові. 24-рядкові переважно Horsch з новими висівними системами та 16-рядні Kinze, обладнані системою Precision Planting», — пояснив заступник головного агронома агрогрупи «Агрейн» Тарас Корнієнко.

Звичайно, за його словами, слід зауважити, що знайти ті ж самі рядки, які були утворені восени, можна лише з використанням систем точного землеробства, а саме застосування GPS-сигналу та RTK-станцій.

«Під час роботи на полях зі значними схилами, особливо за використання широкозахватних агрегатів, доцільним є використання навіть двох GPS-антен, одна з яких розташовується на тракторі, а вже інша — безпосередньо на агрегаті для забезпечення найбільшої точності під час роботи та уникнення помилок внаслідок зміщення агрегата під власною вагою. Оснащення причіпного агрегата GPS-трекером відразу ж розв’язує проблему точного його ведення по смугах», — зауважив Тарас Корнієнко.

Джерело матеріала
loader
loader