У Європі хочуть заборонити продаж Tesla Cybertruck
У Європі хочуть заборонити продаж Tesla Cybertruck

У Європі хочуть заборонити продаж Tesla Cybertruck

У Європі хочуть заборонити Tesla Cybertruck через проблеми з безпекою, пов’язані з конструкцією пікапа, про що пише teslarati. Такі організації, як Європейська рада з безпеки на транспорті та Європейський фонд велосипедистів, виступають за зупинення доступу Cybertruck на дороги.

Однією з країн, де це особливо просувається, є Чеська Республіка. Покупець у цій країні зміг зареєструвати транспортний засіб, внісши кілька змін до конструкції для зменшення проблем безпеки. Власник додав гумові планки на найгостріші грані Cybertruck.

Групи написали листа міністру транспорту Чеської Республіки Мартіну Купке, в якому заявили, що Cybertruck є «незаконним ризиком для всіх інших учасників дорожнього руху». Вони також заявили, що незграбний дизайн автомобіля з гострими краями і кутами «погіршить тяжкість травм і рівень смертності».

Ще одним аргументом, висунутим групою стала маса Cybertruck, який, за даними автовиробника, становить від 4000 до 4150 кг. При цьому у Європі для цієї категорії машин діє обмеження 3500 кг.

Джерело матеріала
loader
loader