У Києві затримали викладача, який за $10 тисяч обіцяв роботу з бронюванням від мобілізації
У Києві затримали викладача, який за $10 тисяч обіцяв роботу з бронюванням від мобілізації

У Києві затримали викладача, який за $10 тисяч обіцяв роботу з бронюванням від мобілізації

У Києві затримали 38-річного викладача приватного університету, який за 10 тисяч доларів обіцяв чоловіку роботу вибухотехніком заради бронювання від мобілізації.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомляє Київська міська прокуратура.

Слідство встановило, що працівник університету, користуючись своїми зв’язками, обіцяв спочатку допомогти у позитивному складанні іспитів, а далі сприяти в отриманні посади вибухотехніка на одному з підприємств, яке займається гуманітарним розмінуванням.

На цій посаді чоловіку обіцяли зарплату понад 60 тисяч гривень, бронювання, а також відрядження за кордон.

Під час зустрічей із чоловіком фігурант повідомляв, що документи для працевлаштування та 10 тисяч доларів потрібно передавати саме зараз, оскільки вже набирається група із 20 осіб і лишилось лише одне вільне місце.

У нього, з його слів, є «своя людина» в одному з державних органів, яка допоможе працевлаштуватись вибухотехніком.

Правоохоронці задокументували факт передачі підозрюваному працівнику університету 10 тисяч доларів, після чого його затримали.

За процесуального керівництва Печерської окружної прокуратури Києва викладачу повідомили про підозру в одержанні неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди (ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України).

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна.

Як повідомляв Укрінформ, у Житомирі правоохоронці вилучили понад 4,4 млн грн у лікарки діагностичного центру, яка видавала підроблені висновки магнітно-резонансної томографії та була причетною до схеми уникнення від мобілізації.

Теги за темою
Київ
Джерело матеріала
loader
loader