"Жахливий день": ЗС РФ продавили лівий фланг Курського угруповання ЗСУ, — DeepState
"Жахливий день": ЗС РФ продавили лівий фланг Курського угруповання ЗСУ, — DeepState

"Жахливий день": ЗС РФ продавили лівий фланг Курського угруповання ЗСУ, — DeepState

За словами аналітиків, ворог зараз намагається закріпитися в районі населених пунктів Новоіванівка та Зелений Шлях. Сформувалася дуже ненадійна тактична обстановка для суміжних підрозділів північніше.

Російські війська продавили лівий фланг Курського угруповання ЗСУ. Про це повідомили аналітики групи DeepState 10 жовтня.

У матеріалі йдеться, що для українських сил був "вкрай жахливий день" у районі Новоіванівки. Там вступити в бій довелося навіть артилеристам і операторам БПЛА.

"Ворог за останній час поцупив чимало техніки та живої сили. Перші спроби хоч і домоглися тактичного успіху біля Снагості, але з часом були повністю зупинені. До сьогоднішнього дня", — заявили аналітики.

Ситуація в Курській області
Фото: DeepState

У звіті йдеться про те, що ворог зараз намагається закріпитися в районі населених пунктів Новоіванівка та Зелений Шлях. Сформувалася дуже ненадійна тактична обстановка для суміжних підрозділів північніше.

Аналітики зазначили, що 10 жовтня в мережі з'явилася інформація про підготовку нового армійського корпусу ЗСУ. Однак експерти не розуміють, навіщо це потрібно.

"Водночас про формування тактичних з'єднань у вигляді дивізій, про які вже неодноразово говорили, військові, мови нема", — сказано у звіті.

У DeepState зазначили, що Курське угруповання українських військ — це великий "вінегрет" із відповідною взаємодією.

"Ми на порозі чергової колотнечі через повторення помилок. Дуже сподіваємося, що оточення вдасться уникнути. Курська операція — це справді великий стратегічний успіх Сил Оборони, але будь-яку перемогу потрібно утримувати", — зазначили аналітики.

Нагадаємо, головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що командування РФ перекинуло в Курську область близько 50 тисяч своїх військових. За його словами, таким чином окупанти послабили свої угруповання на інших ділянках фронту в Україні. Йдеться про Запорізький, Херсонський і Краматорський напрямки.

Теги за темою
Україна Росія війна Збройні сили України
Джерело матеріала
loader
loader