"Їх не можна підпускати до дітей", - представниця омбудсмена про вихователів Центру, де знущались з дітей
"Їх не можна підпускати до дітей", - представниця омбудсмена про вихователів Центру, де знущались з дітей

"Їх не можна підпускати до дітей", - представниця омбудсмена про вихователів Центру, де знущались з дітей

Представниця Уповноваженого з прав дитини Ірина Суслова обурена тим, що вихователі навчально-реабілітаційного центру на Львівщині, де били дітей, виправдовують своїх колег. За її словами, вони грубо порушують закони України, не думаючи про психологічну травму дітей, не виконують належно свої обов'язки і взагалі таким людям не місце у системі освіти. Про це Суслова написала у Facebook.

- Ті, хто мають піклуватися, виховувати, наставляти підлітків, стали на захист колежанки, яка торік жорстоко побила дитину у спецшколі на Львівщині. "Хто має заміняти її?…",  "Я не думаю, що то буде краще, що вона буде відсторонена від роботи…", "То стався такий випадок…" Ось так пояснила виконуюча обов'язки директора школи насилля у закладі. В сенсі - випадок… Зафіксовано насилля над дитиною, є заява в поліцію, виховательці вручили підозру за статтею 126 Кримінального Кодексу України (Побої і мордування), а пані переймається тільки тим, хто замінить виховательку? Тобто про інтереси дітей не згадали, про заподіяну фізичну та психологічну травму також байдуже. Натомість співчуття колежанці…, - написала Ірина Суслова.

Також її обурила інша вихователька, яка замість того, щоб засудити дії кривдниці дітей, у своєму коментарі звинуватила саме дітей у провокації.

- Наголошую, фізичне покарання є формою насильства, незалежно від того, чи було воно спровоковане поведінкою дитини. Подібне виправдання перекладає відповідальність на жертву і є грубим порушенням законів, що охороняють права дитини. Коментар виховательки про те, що діти, які навчаються та живуть у навчально-реабілітаційному центрі, ведуть нездоровий спосіб життя, включаючи вживання алкоголю, куріння та спілкування з "поганими компаніями", свідчить про серйозне недбальство з боку персоналу закладу та порушення стандартів догляду в закладі. Такі обставини є прямим порушенням обов’язків, що покладені на подібні установи, - зазначила представниця омбудсмена.

Також Ірина Суслова наголошує, що насильство проти дитини не має терміну давності, тож посилання вихователя на те, що відео - річної давності, не зменшує серйозності скоєного злочину і не знімає відповідальності за дії. До того ж вихователька поширила особисту інформацію про дитину, зокрема що від неї відмовилася сім’я.

- Я вважаю, що таким людям взагалі не місце у системі освіти. Їх близько не можна підпускати до дітей! - резюмувала Ірина Суслова.

  • 7 жовтня у мережі з'явилося відео, на якому у навчально-реабілітаційному центрі на Львівщині вихователька знущалась з вихованки.  Жінка  била дівчинку залізним прутом. Коли вона опинилася на дивані – продовжила завдавати їй ударів кулаками по тулубу та голові.
  • 28 вересня уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що на Львівщині в одному з дитячих навчально-реабілітаційних центрів зафіксовано можливі випадки фізичного, психологічного та сексуального насильства над дітьми. 
Теги за темою
Діти Скандал
Джерело матеріала
loader