Ілон Маск презентував громадськості роботи Optimus і Cybercab: що вони вміють
Ілон Маск презентував громадськості роботи Optimus і Cybercab: що вони вміють

Ілон Маск презентував громадськості роботи Optimus і Cybercab: що вони вміють

Після презентації у деяких гостей склалося враження, що роботами наразі все ще керують живі люди.

На презентації нового автомобіля Tesla Robovan на заході Cybercab Ілон Маск також показав своїх роботів Optimus, які виконують щоденні людські завдання, йдеться у дописах Tesla в соцмережі X.

"Optimus буде ходити серед вас... Ви зможете підійти прямо до них, і вони подадуть напої", - сказав Маск до гостей презентації.

За словами засновника Tesla, ці роботи можуть виконувати будь-які примітивні людські функції, як от вигул собаки, догляд за дітьми, косіння газону, подача напоїв і тому подібне.

Після презентації у прямому ефірі було показано, як люди спілкуються з роботами Optimus за столами та в натовпі. Однак роботи лише махали руками, розливали напої та танцювали, тому у деяких гостей склалося враження, що ними дистанційно керують живі люди.

Окрім цього Ілон Маск представив давно обіцяне роботаксі Cybercab з дверима у формі крила чайки без керма і педалей на гучному заході. Він заявив, що виробництво таких автівок розпочнеться в 2026 році, і роботаксі будуть доступні для клієнтів за ціною менше $30 000.

Скрин из тг
Скріншот з телеграм-каналу Главред

Дивіться відео з презентації Ілона Маска:

Хто такий Ілон Маск?

Ілон Рів Маск — інженер, підприємець, винахідник, інвестор, мільярдер. Засновник компаній "SpaceX", "PayPal"[14], Neuralink і The Boring Company, головний дизайнер (Chief Product Architect), генеральний директор і голова ради директорів "Tesla Inc.", що керує заводом Tesla. Входить до ради директорів компанії "SolarCity", заснованої його двоюрідними братами, пише Вікіпедія.

Технічні винаходи і Ілон Маск - що відомо

Нагадаємо, що серед розробок компанії SpaceX, яка належить американському бізнесмену Ілону Маску єплатформи супутникового інтернету Starlink, які російські окупаційні війська використовують на війні в Україні.
Раніше повідомлялося, що американський мільярдер Ілон Маск вже оголосив, що заборонить використання техніки Apple у всіх своїх компаніях, якщо вони інтегрують ШІ від OpenAI в операційну систему.

Напередодні скандально відомий американський комерсант Ілон Маск повідомив про підвищене навантаження на супутники Starlink, які належать його компанії SpaceX, через геомагнітну бурю на Сонці.

Інші новини зі світу техно:

Джерело матеріала
loader
loader