ISW: Систематичні удари по арсеналам РФ можуть змінити хід війни в Україні
ISW: Систематичні удари по арсеналам РФ можуть змінити хід війни в Україні

ISW: Систематичні удари по арсеналам РФ можуть змінити хід війни в Україні

Експерти Інституту вивчення війни (ISW) проаналізували потенційний вплив українських ударів по військових об'єктах на території Росії.

Аналітики дійшли висновку, що така тактика може суттєво вплинути на хід бойових дій в Україні, якщо Збройні сили України матимуть необхідні ресурси для продовження подібних операцій.

За даними ISW, російська армія щодня використовує близько 10 000 артилерійських снарядів на фронті та активно застосовує дрони "Шахед" для атак на українські міста.

У вересні та жовтні українські сили завдали ударів по кількох важливих складах боєприпасів у Тверській, Брянській областях та Краснодарському краї РФ.

"Хоча один удар навряд чи суттєво вплине на військові зусилля Росії, повторні удари по складах боєприпасів на території Росії можуть поставити російське військове командування перед вибором реорганізувати та розосередити системи підтримки та логістики у тилових районах Росії, щоб пом'якшити наслідки таких ударів за рахунок масової оптимізації російської логістики для підтримки війни в Україні", - зазначили аналітики.

Експерти вважають, що своєчасне зняття обмежень на використання західних систем озброєнь дозволило б Україні ефективніше використовувати вразливості російської логістики.

ISW підкреслює, що для суттєвого впливу на хід війни Україні потрібні відповідні матеріальні засоби, можливості та дозвіл на проведення таких операцій.

Джерело матеріала
loader
loader