Холодний фронт наступає: українцям спрогнозували різку зміну погоди
Холодний фронт наступає: українцям спрогнозували різку зміну погоди

Холодний фронт наступає: українцям спрогнозували різку зміну погоди

11 жовтня Україну відвідає холодний атмосферний фронт, який змінить погоду по всій країні. Західні області першими відчують його вплив, очікуються дощі та зниження температури. До вечора п'ятниці дощова погода пошириться на Житомирську, Вінницьку, Київську області та досягне західних районів Черкаської області.

Про це у своєму прогнозі погоди попередила синоптик Наталія Діденко.

Незважаючи на прихід атмосферного фронту, більша частина території України ще насолоджуватиметься сухою погодою протягом завтрашнього дня. Найтепліше буде на півдні та в центральних областях, де температура повітря досягне 20-25 градусів. На сході країни очікується 20-23 градуси тепла, а на півночі – 19-21 градус.

Західні області зазнають найбільшого зниження температури через вплив холодного фронту. Тут стовпчики термометрів покажуть лише 12-16 градусів тепла. Однак у Чернівецькій області та на Хмельниччині повітря ще буде теплішим, до 19 градусів.

Холодний фронт наступає: українцям спрогнозували різку зміну погоди - Фото 1

У Києві 11 жовтня більшість дня буде сухою, але ввечері до столиці наблизиться холодний дощовий фронт. Спочатку опади будуть незначні, але вже 12 жовтня вони посиляться. У суботу столиця опиниться під впливом холодного повітря та температура різко знизиться до 11-12 градусів тепла.

До неділі, 13 жовтня, атмосферний фронт пройде усією територією України, приносячи холодне повітря у всі області. Така різка зміна погоди, особливо восени, може негативно вплинути на самопочуття людей, у тому числі тих, хто страждає на хронічні захворювання.

Нагадаємо, раніше українців попередили, що у найкращому разі взимку не буде світла до 5 годин на день.

Теги за темою
прогноз погоди
Джерело матеріала
loader
loader