Міноборони призначило членів наглядових рад для закупівельних агентств, до складу якого увійшов Тарас Чмут
Міноборони призначило членів наглядових рад для закупівельних агентств, до складу якого увійшов Тарас Чмут

Міноборони призначило членів наглядових рад для закупівельних агентств, до складу якого увійшов Тарас Чмут

Кабінет міністрів за поданням міністра оборони Рустема Умерова погодив призначення членів наглядових рад для агентств із оборонних закупівель – «Агентства оборонних закупівель» та «Державного оператора тилу». Про це повідомило Міністерство оборони.

- Призначення Спостережних рад в оборонних агентствах АТЗ та ДОТ є важливим кроком відповідно до міжнародних стандартів у сфері оборонних закупівель. Це гарантує незалежний контроль за процесами, мінімізує ризики корупції та підвищує довіру до системи як усередині країни, так і серед міжнародних партнерів, – заявив міністр оборони України Рустем Умеров.

Відомство наголошує, що у складі наглядових органів будуть як українські, так і міжнародні експерти. Наглядові поради будуть незалежними у своїй діяльності. До наглядової ради «Агентства оборонних закупівель» увійшли як незалежні члени:

  • Патрік Аурой – працював у секторі оборони Франції та НАТО
  • Катерина Кузнєцова – має «понад 25-річний міжнародний досвід у галузі аудиту та корпоративних фінансів»
  • Лукаш Столярський – працював у NSPA NATO, керував багатонаціональними командами та складною логістикою

Від держави до ради обрано заступника міністра оборони України, економіста Юрія Джигіра, і директора фонду «Повернися живим» Тараса Чмута.

Також уряд погодив призначення незалежних членів наглядової ради «Державного оператора тилу»:

  • Саймон Вудворд – досвід роботи у британському та міжнародному секторах фармацевтики, роздрібної торгівлі, товарів народного споживання, громадського харчування, військових та ризикованих товарів.
  • Ганна Демченко – працювала «у міжнародних компаніях з фінансового спрямування»
  • Микола Роєнко – працював у впровадженні функцій комплаєнсу та внутрішнього аудиту
    Представниками держави у наглядовому органі стали заступник міністра економіки
  • Надія Бігун, яка координує розробку державної політики у сфері закупівель та голова Офісу підтримки змін Міністерства оборони Юлія Марушевська.

Агентство оборонних закупівель було запущено влітку 2022 року. Воно займається закупівлею озброєння. А Державний оператор тилу – державне агентство, що забезпечує потреби ЗСУ у харчуванні, паливно-мастильних матеріалах, одязі та медичних товарах – працює з грудня 2023 року.

 

Теги за темою
Міноборони
Джерело матеріала
loader
loader