Неїстівні консерви для ЗСУ: Міноборони просить СБУ перевірити постачальника
Неїстівні консерви для ЗСУ: Міноборони просить СБУ перевірити постачальника

Неїстівні консерви для ЗСУ: Міноборони просить СБУ перевірити постачальника


Це рішення стало наслідком журналістського розслідування, яке виявило факт постачання неякісних продуктів до ЗСУ.


Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Міністерства оборони звернулося до Служби безпеки України з офіційною заявою про можливу фальсифікацію супроводжуючих документів одним із постачальників продуктів харчування для ЗСУ. Про це пресслужба відомтва в п’ятницю, 11 жовтня.   
 
“Це рішення стало наслідком нещодавнього журналістського розслідування, яке виявило факт постачання неякісних продуктів харчування до ЗСУ. У зв’язку з цим Міністерство оборони ініціювало перевірку діяльності зазначеного постачальника”, – йдеться в повідомленні.
 
За попередніми даними перевірки, в серпні 2024 року цей контрагент поставив до однієї з військових частин Сумської області консерви м’ясні стерилізовані Свинина тушкована із супроводжуючими документами, які мають ознаки можливої підробки. Зокрема, до пакету документів була включена копія протоколу випробувань, який був анульований ще в лютому 2024 року.
 
“Міністерство оборони підтверджує свою рішучість у боротьбі з корупцією та фальсифікацією, які можуть поставити під загрозу безпеку наших військових. Зважаючи на це, Міноборони розраховує на детальне розслідування ситуації”, – зазначили у відомстві.

Нагадаємо, раніше журналісти з’ясували, що партія тушкованої свинини, яка мала постачатися для ЗСУ, виявилася непридатною до вживання сумішшю шкіри, сухожиль та жирової тканини.

Лабораторія Міноборони схвалила майже 11 тисяч таких бляшанок, однак незалежна експертиза показала невідповідність продукції стандартам.

Згодом Міноборони відреагувало на скандал з неїстівними консервами в ЗСУ.



Теги за темою
СБУ розслідування Міноборони
Джерело матеріала
loader
loader