На ЗАЕС відновлено підключення до резервної електролінії - МАГАТЕ
На ЗАЕС відновлено підключення до резервної електролінії - МАГАТЕ

На ЗАЕС відновлено підключення до резервної електролінії - МАГАТЕ

На окупованій Запорізькій АЕС відновлено підключення до лінії електропередач напругою 150 кіловольтів, яка може бути використане як резервний варіант живлення.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у четвер на сайті Міжнародного агентства з атомної енергії.

"Запорізька атомна електростанція (ЗАЕС) відновила підключення до лінії електропередач напругою 150 кіловольтів (кВ), яка може бути використана як резервний варіант для станції, хоча постачання електроенергії, необхідної для охолодження реактора та інших важливих функцій, залишається нестабільним", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що лінія 150 кВ, яка з'єднує станцію з розподільчим пунктом розташованої поруч Запорізької ТЕС, була пошкоджена в результаті обстрілу наприкінці минулого місяця.

"Однак цього тижня команда МАГАТЕ, яка перебуває на ЗАЕС, була поінформована про те, що ремонтні роботи завершені і лінія знову доступна у разі потреби", - зазначається у повідомленні.

У МАГАТЕ повідомили, що протягом останнього тижня експерти агентства продовжувала чути вибухи, в тому числі кілька вибухів поблизу ЗАЕС, однак інформація про пошкодження станції не надходила.

Як повідомляв Укрінформ, 1 жовтня через російську атаку на магістральну підстанцію була знеструмлена одна із двох ліній електропередачі, які живлять тимчасово окуповану ЗАЕС. До вечора "Укренерго"відновиложивлення.

Фото: Fredrik Dahl / IAEA

Теги за темою
Обстріл
Джерело матеріала
loader