Найімовірніше, опалення у Покровську не буде ‒ голова МВА
Найімовірніше, опалення у Покровську не буде ‒ голова МВА

Найімовірніше, опалення у Покровську не буде ‒ голова МВА

Найімовірніше, опалення у Покровську не буде ‒ голова МВА

Росіяни цілеспрямовано б'ють по критичній інфраструктурі.

У Покровській громаді Донецької області опалювальний сезон опинився під загрозою зриву через постійні обстріли з боку російських військ, які систематично атакують критичну інфраструктуру регіону.

Про це повідомив начальник Покровської міської військової адміністрації Сергій Добряк.

"Російські війська цілеспрямовано обстрілюють житловий сектор і об’єкти критичної інфраструктури, щоб залишити громаду без опалення, води та електроенергії. Перед нами зима, і через відсутність газу, води та електрики опалювальний сезон знаходиться під серйозною загрозою, найімовірніше, його не буде", ‒ заявив Добряк.

Наразі в Покровську залишається близько 12 тисяч мешканців, серед яких 70 дітей. Як зазначив очільник громади, усі родини з неповнолітніми дали згоду на евакуацію та вже готуються до переміщення у безпечніші області. Водночас темпи евакуації зменшилися: раніше за день виїжджало до тисячі людей, а зараз ‒ близько трьох сотень.

"Я розумію, що деякі люди прийняли рішення залишитися, але варто усвідомлювати, що життя без опалення, світла та води в зимових умовах неможливе. Російські війська наближаються, обстрілюють житлові будинки, і ситуація стає дедалі небезпечнішою. Може настати момент, коли не буде кому розбирати завали", — додав начальник МВА.

Через обстріли вже зруйновано 80% критичної інфраструктури міста. Незважаючи на відсутність центрального водопостачання, питну воду на територію громади доставляють працівники КП "Покровськводоканал". Точки роздачі води продовжують функціонувати, поки дозволяє безпекова ситуація.

В окремих районах Покровська, а також у місті Родинське та селах громади, відсутнє електропостачання. Через масштабні пошкодження та безперервні обстріли відновлення електрики наразі технічно неможливе.

Нагадаємо, директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець вважає, що після окупації Вугледара росіяни насамперед зосередяться на захопленні Курахового, а потім за створення сприятливих умов можуть піти на Покровськ.

Джерело матеріала
loader