«Не заглянули в тумбочку». Голова НАЗК пояснив, чому раніше не було питань до голови хмельницької МСЕК
«Не заглянули в тумбочку». Голова НАЗК пояснив, чому раніше не було питань до голови хмельницької МСЕК

«Не заглянули в тумбочку». Голова НАЗК пояснив, чому раніше не було питань до голови хмельницької МСЕК

Декларація голови Хмельницької МСЕК Тетяни Крупи мала найвищий показник ризику під час перевірки від НАЗК. Однак перевіряти готівку поза межами інформації в декларації агентство не мало права. Про це в інтерв'ю «Главкому» розповів голова Національного агентства з запобігання корупції (НАЗК) Віктор Павлущик.

«У нас здійснювалася повна перевірка її декларації, яка, до речі, була відібрана як така, що мала найвищий показник рейтингу ризику на дату відбору», – заявив Павлущик.

За його словами, готівка, що була виявлена в Крупи під час обшуку правоохоронцями, а також дані про активи за кордоном – це нововиявлені обставини.

«Ми ж не могли перевіряти її готівку поза межами інформації, яка була надана в декларації. НАЗК не могло прийти і подивитися, що лежить в її тумбочці», – наголосив голова агентства. Він додав, що вже отримана під час розслідування інформація є нововиявленою обставиною, яка дасть підстави для проведення повторної повної перевірки.

Як повідомляв «Главком», керівницю Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи (МСЕК) Тетяну Крупу та її сина – начальника обласного Пенсійного фонду Олександра Крупу викрито на незаконному збагачені. Під час обшуків у них знайшли лише готівкою майже $6 млн.

Очільник Хмельницької ОВА Сергій Тюрін, коментуючи ситуацію з викриттям Крупи, заявив, що його вражають масштаби цинізму.

7 жовтня Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід керівниці Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи Тетяні Крупі. Її відправили під варту на 60 діб (до 3 грудня) із можливістю внесення застави розміром в понад 500 млн грн.

До слова, приватне підприємство «Аграрна компанія 2004» нардепа-мажоритарника Сергія Лабазюка майже десять років орендує землі сільськогосподарського призначення сім’ї посадовців з Хмельниччини, яка стала відомою на всю Україну завдяки великій кількості готівки у доларах, що зберігалися у тумбочці. Про це повідомляє «Главком» з посиланням на дані земельного реєстру.

Джерело матеріала
loader