Огляд нових функцій для захисту Android-смартфонів від викрадення
Огляд нових функцій для захисту Android-смартфонів від викрадення

Огляд нових функцій для захисту Android-смартфонів від викрадення

Google запускає нові функції, анонсовані ще у травні, які дозволять захистити телефони на базі операційної системи Android від крадіжки. На деяких смартфонах з’явилися функції Theft Detection Lock («блокування при виявленні крадіжки») і Offline Device Lock («блокування автономного пристрою»). А третю — Remote Lock («дистанційний замок») — запущено ще не у всіх користувачів, повідомляє The Verge.

За що відповідають нові функції

Функція Theft Detection Lock використовує штучний інтелект для блокування екрана при виявленні типового руху, пов’язаного з крадіжкою — наприклад, коли хтось вихоплює телефон з рук.

Offline Device Lock блокує екран пристрою, коли він деякий час перебуває в автономному режимі. Remote Lock дозволить власникам заблокувати свій смартфон за допомогою номера телефону в тих випадках, коли вони не зможуть увійти в сервіс «Знайти мій пристрій» зі своїм паролем.

Які смартфони підтримують

Блокування при виявленні крадіжки та блокування пристрою в автономному режимі підтримуються на будь-якому пристрої з операційною системою Android 10 та пізніших версій, а для віддаленого блокування достатньо Android 5.

Компанія Google часто випускає нові функції поступово, і треба просто почекати або спробувати зробити оновлення програмного забезпечення.

Джерело матеріала
loader