Поліція встановила попередню причину масштабної ДТП біля Львова
Поліція встановила попередню причину масштабної ДТП біля Львова

Поліція встановила попередню причину масштабної ДТП біля Львова

Поліцейські встановили попередню причину масштабної ДТП на Львівщині, внаслідок якої загинуло троє людей і понад 30 було травмовано.

Про це повідомив Департамент комунікації Нацполіції України, передає Укрінформ.

«Дорожньо-транспортна пригода сталася сьогодні, 11 жовтня о 06:25 на автодорозі «Київ-Чоп» неподалік села Чишки. Попередньо відомо, що водій вантажівки Renault виїхав на смугу зустрічного руху, де скоїв зіткнення з мікроавтобусом Mercedes Sprinter, після чого зіткнувся з легковим автомобілем Skoda та пасажирським автобусом Plaxton Elite», - заявили у поліції.

За даними НПУ, за кермом вантажівки перебував 25-річний мешканець Харківської області, мікроавтобусом керував 66-річний мешканець Львівського району, легковим авто – мешканець Дрогобицького району віком 19 років, автобусом – 35-річний житель Хмельницького.

Правоохоронцям станом на 16:40 відомо, що від отриманих травм загинув водій вантажівки, його пасажир - 28-річний мешканець Харкова та другий водій автобуса віком 49 років.

За інформацією пресслужби, тілесні ушкодження отримали 34 особи - мешканці Одеської та Харківської областей, з них - четверо дітей віком 5, 7, 13 та 16 років, а також 4 іноземців.

За фактом ДТП слідчі відділу розслідування злочинів у сфері транспорту слідчого управління поліції Львівщини відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України.

Санкція цієї статті ККУ передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого. Триває досудове розслідування.

Як повідомлялося, вранці 11 жовтня поблизу Львова сталася дорожньо-транспортна пригода за участю автобуса, вантажівки і кількох легковиків.

Джерело матеріала
loader