Презентовано недорогий електрокросовер від Geely і Volvo із запасом ходу 445 км
Презентовано недорогий електрокросовер від Geely і Volvo із запасом ходу 445 км

Презентовано недорогий електрокросовер від Geely і Volvo із запасом ходу 445 км

Електромобіль Lynk&Co 02 — 4,5-метровий купе-кросовер із гранчастим дизайном. Модель дебютувала у 272-сильній версії із запасом ходу 445 км.

У Мілані презентували новий Lynk&Co 02. Друге покоління компактного кросовера від преміального підрозділу Geely зазнало кардинальних змін і стало електричним. Про це повідомляється на сайті китайського автовиробника.

Електромобіль Lynk&Co 02, як і більшість моделей китайського бренду, створений за участі спеціалістів Volvo у шведському Гетеборзі. Він збудований на платформі SEA2, яку використовує Volvo EX30. Утім, новий кросовер дещо більший за розмірами.

Авто має купеподібний силует
Фото: Geely

Габарити Lynk&Co 02:

  • довжина – 4460 мм;
  • ширина – 1845 мм;
  • висота – 1573 мм;
  • колісна база – 2755 мм;
  • кліренс – 191 мм.

Дизайн Lynk&Co 02 другого покоління кардинально змінився. Тепер це купе-кросовер, в якому покатий дах поєднується із гранчастим дизайном. Як і у всіх авто марки, його фари високо посаджені. Віконна лінія вигнута, а ліхтарі інтегровані в загострений спойлер.

Ліхтарі інтегровані в загострений спойлер
Фото: Geely

У салоні Lynk&Co 02 встановлено вузький цифровий щиток приладів і великий центральний тачскрін. Дах авто повністю прозорий. Електрокросовер має два багажники – 410-літровий задній і 15-літровий передній.

Базова версія отримала 19-дюймові диски, діодні фари, безключовий доступ з телефону, камеру, клімат-контроль, бездротову зарядку смартфонів, підігрів сидінь та керма.

На передній панелі встановлено два дисплеї
Фото: Geely

Топовий варіант додає 20-дюймові диски, камери кругового огляду та акустику Harmann Kardon. Звісно ж, електрокар отримав набір сучасних систем безпеки.

Важливо Електричний жеребець: тест-драйв нового Ford Mustang Mach-E

Новий Lynk&Co 02 дебютував у задньопривідній версії на 272 к. с. із батареєю ємністю 66 кВт∙год. Він стартує до сотні за 5,5 с і здатен розвинути 180 км/год, а заявлений запас ходу становить 445 км. Швидка зарядка постійним струмом (потужністю 150 кВт) на 80% займає 30 хвилин.

Дах кросовера повністю прозорий
Фото: Geely

Базовий кросовер Lynk&Co 02 коштує 35,5 тис. євро, а топовий варіант обійдеться в 39,5 тис. євро. Також заплановано службу каршерінгу з цими електрокрокарами.

Раніше Фокус розповідав про нового конкурента Tesla Model Y від Renault.

Також ми писали про раритетний шестидверний лімузин Volvo в Києві.

Теги за темою
електромобілі
Джерело матеріала
loader
loader