Розпочався прокат скандального кінофільму про ранні роки Трампа
Розпочався прокат скандального кінофільму про ранні роки Трампа

Розпочався прокат скандального кінофільму про ранні роки Трампа

На екрани у п’ятницю вийшов художній фільм «Учень» (The Apprentice) про ранні роки експрезидента Дональда Трампа, де його зображено як ґвалтівника, брехуна та афериста.

Як передає Укрінформ з посиланням на NBC News, майже всі великі голлівудські дистриб'ютори та стримінгові сервіси відмовилися від показу фільму після його прем'єри на Каннському кінофестивалі у травні, де він спричинив овації.

Виборча команда Трампа розкритикувала стрічку, назвавши її «чистим зловмисним наклепом» та «сміттям» і надіслала продюсерам листа з вимогою припинити роботу над нею.

Проте режисер Алі Аббасі наполягає, що це не політичне замовлення.

Він зазначив, що «Учень» представляє кандидата від республіканців «не як карикатуру, не як кривого політика, не як героя чи когось іншого, а як людину».

«Я можу дивитися на цю історію з антропологічної, драматичної точки зору, а не з виразно політичної», – сказав режисер.

«Учень» розповідає про сходження молодого Трампа, якого грає актор Себастьян Стен, до вершин нью-йоркської індустрії нерухомості під наставництвом безжального адвоката Роя Кона, який навчає свого учня темних мистецтв макіавеллівської політики. До фіналу Трамп перетворюється на самозваного господаря Мангеттена.

Аббасі та автор сценарію журналіст Габріель Шерман також показали особисте життя політика, зокрема його складні стосунки з вимогливим батьком.

В одній зі сцен головний герой вчиняє сексуальне насильство над своєю першою дружиною Іванкою (яку грає болгарська актриса Марія Бакалова). Ця історія ґрунтується на розповідях колишньої дружини Трампа.

Ветеран кіноіндустрії Том Ортенберг, чия компанія Briarcliff Entertainment придбала «Учня» для прокату після того, як більшість голлівудських дистриб'юторів відмовилися, має інший погляд на цінність фільму.

«Той факт, що ніхто інший не бажав розповсюджувати «Учня», створив для мене моральний імператив зробити це, – сказав Ортенберг в одному з інтерв'ю.

«Усі фільми заслуговують на те, щоб їх побачили. Не моя справа вказувати людям, що вони повинні чи не повинні бачити... але моя справа - робити фільми доступними», – додав він.

Прем'єра стрічки «Учень» відбулася в Каннах 20 травня 2024 року.

Як повідомляв Укрінформ, став відомим склад журі кінофестивалю "Молодість", його очолить іранський режисер Мохаммад Расулоф.

Фото (кадр з фільму): Pief Weyman / Obscured Pictures

Теги за темою
Дональд Трамп Кіно фільм
Джерело матеріала
loader