Ухилянтам пропонують 50% знижки: подробиці нового законопроекту
Ухилянтам пропонують 50% знижки: подробиці нового законопроекту

Ухилянтам пропонують 50% знижки: подробиці нового законопроекту

Понад 6 мільйонів військовозобов'язаних досі не оновили свої дані у військкоматах, хоча згідно із законом на це було відведено 60 днів. Тепер пропонується зробити процес простішим і навіть вигіднішим: штраф для порушників хочуть знизити до 8500 грн і дозволити самим подати заяву на сплату штрафу.

На думку авторів законопроєкту, така схема може "підштовхнути" людей добровільно вносити свої дані до Реєстру.

Законопроект №12093 пропонує таку можливість: звернутися до військкомату, заплатити половину мінімального штрафу та все залагодити. Ця ідея належить голові Комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності Сергію Йонушасу та його колегам.

Штрафи. Фото: politeka

Чому це важливо?

На даний момент у Єдиному держреєстрі призовників та резервістів немає повної інформації про багатьох військовозобов'язаних. Це, звісно, ​​заважає процесу мобілізації. Порушення термінів оновлення даних загрожує штрафом від 17 000 до 25 500 грн, але якщо запропоновані зміни ухвалять, можна буде "відбутися" половиною мінімального штрафу - 8500 грн.

Також законопроєктом пропонується запровадити можливість сплачувати штраф через електронний кабінет призовника або резервіста, де буде доступний і "бонус" – 50% знижка на штраф. Таким чином, процес стане простішим і швидшим для всіх сторін.

Ця нововведення, на думку авторів, допоможе поповнити бюджет та підштовхнути громадян до оновлення своїх даних через зручні онлайн-сервіси, такі як Резерв+ та ЦНАПи.

Крім того, Знай.ua повідомляв, пенсіонерів змусять платити: важливе звернення податківців

Джерело матеріала
loader
loader