Український фільм «Уроки водіння» візьме участь у міжнародному конкурсі фестивалю PÖFF Short у Таллінні
Український фільм «Уроки водіння» візьме участь у міжнародному конкурсі фестивалю PÖFF Short у Таллінні

Український фільм «Уроки водіння» візьме участь у міжнародному конкурсі фестивалю PÖFF Short у Таллінні

Короткометражна стрічка розповідає історію батька та дочки, які залишилися в Києві на початку повномасштабної війни та зіткнулися з різними поглядами на те, як на неї реагувати.

Світова премʼєра українського короткометражного фільму «Уроки водіння» режисерки Анастасії Грубої відбудеться на Міжнародному кінофестивалі Tallinn Black Nights Film Festival (PÖFF) в Естонії. Про це «Детектору медіа» повідомив виконавчий продюсер стрічки Денис Сатановський. 

Український фільм «Уроки водіння» візьме участь у міжнародному конкурсі фестивалю PÖFF Short у Таллінні - Фото 1

Фільм «Уроки водіння» розповідає історію батька та дочки, які залишилися в Києві на початку повномасштабної війни та зіткнулися з різними поглядами на те, як на неї реагувати. 

«Київ, Україна. Час повномасштабної війни. Батько допомагає доньці тренуватися у водінні. Вони єдині родичі один для одного, і мають сильний зв'язок, але багато розбіжностей у поглядах. Урок водіння перестає бути звичайним, коли батькові виписують повістку на блокпості», — йдеться в синопсисі фільму. 

Головні ролі у стрічці виконали Костянтин Данилюк та Ангеліна Самчик. Авторка сценарію та режисерка — Анастасія Груба. Продюсери фільму — Міра Оєторо, Валерія Сочивець, Денис Сатановський та Віктор Шевченко. 

Проєкт реалізували за підтримки програми «Стипендії для кіношників», що здійснюється House of Europe з фінансуванням Європейського Союзу у партнерстві з Netflix, за підтримки програми «Artists at Risk Connection» (ARC) від PEN America, а також завдяки донатам українців, які вирішили підтримати проєкт. 

PÖFF — один із найвідоміших та найпрестижніших кінофестивалів у Північній Європі, що відзначається своєю інноваційною програмою та підтримкою нових талантів. Цьогоріч він проходитиме з 8 по 24 листопада у Талліні, Естонія. 

Фото: кадр з фільму

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Теги за темою
Естонія
Джерело матеріала
loader