Під час урагану "Мілтон" в океані врятували чоловіка, який плив на скрині-холодильнику
Під час урагану "Мілтон" в океані врятували чоловіка, який плив на скрині-холодильнику

Під час урагану "Мілтон" в океані врятували чоловіка, який плив на скрині-холодильнику

Під час урагану "Мілтон" в океані врятували чоловіка, який плив на скрині-холодильнику

Чоловік перебував в океані майже добу при хвилях заввишки до восьми метрів

Екіпаж вертольота берегової охорони США врятував людину в Мексиканській затоці після того, як його судно сіло на мілину на ніч у водах, охоплених ураганом «Мілтон». Чоловік тримався за ящик із льодом, який змило з борту судна.

Про незвичайний порятунок написала газета The Guardian.

Чоловік перебував на борту риболовецького судна, яке вийшло з ладу в середу біля берегів Мадейра-Біч, штат Флорида, за кілька годин до того, як ураган досягнув суші, повідомила прес-аташе берегової охорони Ніколь Гролл. Чоловік, особу якого не встановлено, зміг зв'язатися по радіо з постом берегової охорони в прилеглому Санкт-Петербурзі, після чого зв'язок із ним було втрачено.

Але в четвер пошуковці виявили чоловіка приблизно за 30 миль (48 км) від Лонгбоат-Кі, штат Флорида, який чіплявся за відкриту скриню-холодильник, як випливає з відеоролика, наданого береговою охороною. На відео водолаз берегової охорони спускається з вертольота і пливе до чоловіка, щоб забрати його.

«Ця людина вижила в умовах, які навіть для найдосвідченішого моряка були кошмарним сценарієм», - сказав представник берегової охорони Дана Грейді.

Ураган пронісся прибережними населеними пунктами, рознісши будинки на шматки, заливши вулиці багнюкою і спричинивши шквал смертоносних торнадо. 

Серед найдраматичніших випадків порятунку - поліцейські округу Гіллсборо виявили 14-річного хлопчика, що пливуть на шматку паркану, і витягли його на човен.

Незважаючи на руйнування, багато людей висловили полегшення, що «Мілтон» не виявився ще гіршим.

Чоловіка, врятованого біля узбережжя, який тримався за ящик із льодом, доправили в лікарню Тампи для надання медичної допомоги, повідомили в береговій охороні. За оцінками служби, за ніч, проведену на воді, він пережив вітер швидкістю 121-145 км/год і хвилі висотою до 7,6 м. Доля його «човна» невідома.

Рятувальні служби продовжують відстежувати наслідки стихії. Щонайменше 340 людей і 49 домашніх тварин було врятовано під час урагану. Не встигнувши отямитися від урагану «Елен», люди відчули на собі «Мілтон». Понад три мільйони людей залишилися без електроенергії, затоплено бар'єрні острови (довгі вузькі відкладення піску, які паралельні береговій лінії). Ще у Флориді ураган перекинув будівельний кран і зірвав дах із бейсбольного стадіону. 16 людей загинули.

Джерело матеріала
loader