Білий дім сформував надзвичайну групу для боротьби з кібершпигунством Китаю
Білий дім сформував надзвичайну групу для боротьби з кібершпигунством Китаю

Білий дім сформував надзвичайну групу для боротьби з кібершпигунством Китаю

Особливе занепокоєння викликає те, що хакери могли отримати доступ до систем, які відстежують федеральні запити прослуховування телефонних розмов.

Адміністрація президента Джо Байдена створила міжвідомчу команду для протидії кібератакам Китаю, спрямованим на американські телекомунікаційні компанії.

Про це пише The Washington Post.

Як пише видання, ці атаки мають на меті збір розвідданих. Від дій хакерів постраждали близько 10-12 компаній, зокрема AT&T, Verizon та Lumen.

Влада США, разом із компаніями та охоронними фірмами, продовжує розслідування, але досі не встановила, як саме зловмисники проникли в мережі. Це ускладнює їхнє видалення. Як повідомило одне з джерел, «це складний противник, і для боротьби з ним потрібні складні методи».

Цього тижня Білий дім зібрав ключових представників ФБР, Управління національної розвідки та Агентства з кібербезпеки для створення єдиної координаційної групи, яка займатиметься розслідуванням та координуватиме дії між відомствами. Це вже не перший випадок подібної роботи, раніше аналогічні групи створювалися для боротьби з атаками на Microsoft Exchange та SolarWinds.

Слідчі продовжують з'ясовувати, яких даних могли отримати доступ китайські хакери. Microsoft приватно пов'язала атаки з хакерським угрупованням Salt Typhoon, яке пов'язують з Міністерством державної безпеки Китаю. Втім, поки що немає повної впевненості, що саме ця група стоїть за останніми атаками.

Особливе занепокоєння викликає можливість, що хакери могли отримати доступ до систем, що відстежують федеральні запити прослуховування телефонних розмов. Якби це підтвердилося, це могло б серйозно підірвати можливості США зі стеження за діяльністю китайського уряду.

Американська влада продовжує розслідування, щоб визначити масштаб та мінімізувати загрозу національній безпеці.

Нагадаємо, проросійські хакери NoName чотири дні атакували сайти влади у Бельгії. 

Фото: The Washington Post.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader