На Київщині понад 27 тисяч учнів вивчатимуть предмет “Захист України”, – КОВА
На Київщині понад 27 тисяч учнів вивчатимуть предмет “Захист України”, – КОВА

На Київщині понад 27 тисяч учнів вивчатимуть предмет “Захист України”, – КОВА

Як зазначив Руслан Кравченко, це діти з 10-11 класів шкіл та закладів професійної освіти.

“На базі закладів загальної середньої та професійної освіти створюються спеціальні осередки. Загалом на Київщині їх буде буде 69. Вартість їх облаштування – 113 млн грн. З державного бюджету Київщина отримала для цього понад 86 млн. грн субвенції. Ще понад 27 млн грн – співфінансування з місцевих бюджетів”, – додав він.

Оновлена програма складається з 10 модулів і спрямована на розвиток практичних умінь. Зокрема: домедична допомога, навички управління безпілотниками, тактична медицина, радіозв’язок та інші сучасні технології, що відповідають реаліям воєнного часу. Програма також допоможе учням розвинути емоційну стійкість і вміння діяти в екстремальних ситуаціях.

Наразі уроки відбуватимуться раз на місяць. В спеціально облаштованих осередках будуть навчатися діти одразу з декількох шкіл. Таким чином практичні заняття будуть більш ефективними.

Вчителі осередків зможуть формувати навчальну програму, враховуючи особливості кожного конкретного осередку. До викладання залучаються фахівці, що володіють навичками домедичної підготовки, управління літальними апаратами. Це ветерани, які мають практичний досвід, представники громадських організацій та добровольчих формувань.

“Нічого спільного з колишньою “воєнкою”. Завдяки інтерактивним методам навчання, учні зможуть не лише вивчати теорію, а й брати участь у практичних тренуваннях. Це допоможе їм мати справжні необхідні знання та навички для захисту своєї країни”, – зауважив Руслан Кравченко.

Джерело матеріала
loader
loader