Працівник музею випадково викинув витвір мистецтва, сплутавши його зі сміттям
Працівник музею випадково викинув витвір мистецтва, сплутавши його зі сміттям

Працівник музею випадково викинув витвір мистецтва, сплутавши його зі сміттям

Як пише The Guardian, цей витвір мистецтва створив французький художник Александр Лаве.

Що відомо про цей експонат музею

Робота Алексанра Лаве, на перший погляд, схожа на дві зім'яті порожні бляшанки з-під пива. Проте, якщо поглянути ближче, видно, що бляшанки ретельно розписані вручну акриловими фарбами й вимагають "багато зусиль і часу для створення". Принаймні так стверджують представники музею. Однак їхня художня цінність була втрачена, бо працівник, який побачив їх у ліфті, викинув твір у смітник.

Зникнення роботи французького художника помітила кураторка Елізау ван де Берг після того, як повернулася з короткої перерви. Жінка встигла дістати з мішка бляшанки якраз перед тим, як їх збиралися викинути.

Тепер ми розмістили роботу в більш традиційному місці на постаменті, аби вона мала змогу відпочити від своїх пригод,
– наголосила музею Фрук'є Баддінга.

Також вона поділилася, що витвір спочатку розмістили в ліфті, тому що поки твори мистецтва залишають у незвичних місцях – тому виставка відбулася у ліфті. Відомо, що працівник, причетний до інциденту, тільки нещодавно розпочав працювати в музеї.

Довідка. Александр Лаве – сучасний французький художник, відомий своїм концептуальним підходом до мистецтва, де він використовує звичні повсякденні об’єкти для створення художніх інсталяцій. Його роботи часто досліджують питання сприйняття та взаємодії глядачів з буденними предметами.

Теги за темою
Курйозні новини
Джерело матеріала
loader