Сирський привітав військових капеланів із професійним святом
Сирський привітав військових капеланів із професійним святом

Сирський привітав військових капеланів із професійним святом

Головнокомандувач Збройних сил України генерал Олександр Сирський привітав духовних наставників захисників та захисниць із Днем військового капелана.

Як передає Укрінформ, Сирський заявив у Фейсбуці, що "нині неможливо уявити Сили оборони України без капеланів. Ви - невід'ємна частина нашої боротьби за свободу і незалежність. У час, коли наші воїни героїчно воюють на полі бою, ви стали солдатами духовного фронту, уособленням віри та надії".

"Ваше служіння - це саме та духовна підтримка, яка супроводжує наших воїнів, вселяє у їхні душі надію й любов, віру в Бога, а також віру в нашу спільну перемогу", - зазначив головнокомандувач.

Як підкреслив генерал, Україна демонструє всьому світу унікальний досвід міжконфесійного миру та співпраці.

"Гасло українських капеланів - "Бути поруч". Бути поруч з кожним українським захисником та захисницею на передовій і в тилу, в шпиталі з пораненими, поруч з ветеранами, опікуватися родинами воїнів. Дякую, що ви з нами! Дякую, що ви поруч!", - наголосив Сирський.

Він також закликав "духовних отців усіх конфесій долучатися до Сил оборони України".

Як повідомляв Укрінформ, у серпні цього року Міністерство оборони затвердило нове Положення про діяльність Міжконфесійної ради з питань військового капеланства.

Джерело матеріала
loader