Сирський заявляє про позитивну динаміку ураження ворожих цілей ударними дронами
Сирський заявляє про позитивну динаміку ураження ворожих цілей ударними дронами

Сирський заявляє про позитивну динаміку ураження ворожих цілей ударними дронами

Головнокомандувач Збройних сил України генерал Олександр Сирський заявляє про позитивну динаміку ураження і знищення російських цілей ударними дронами за підсумками вересня.

Як передає Укрінформ з посиланням на сторінку головнокомандувача ЗСУ у Фейсбуці, Сирський провів традиційну щомісячну нараду з командирами підрозділів безпілотних систем у закритому форматі відеоконференцзв'язку.

Учасники наради підбили проміжні підсумки спільної роботи.

Сирський заслухав доповідь командувача Сил безпілотних систем ЗСУ полковника Вадима Сухаревського щодо формування визначених підрозділів, а також результатів застосування дронів у районах виконання бойових завдань.

Також, за його словами, доповідали керівники структурних підрозділів видів і родів Збройних сил та інших складових Сил оборони України щодо розвитку спроможностей підрозділів безпілотних авіаційних комплексів.

"Визначив конкретні задачі з прискорення розвитку цього роду сил, нарощування чисельності підрозділів БпАК, реагування на нові виклики з боку ворога та впровадження на полі бою передових технологічних розробок", - повідомив головнокомандувач ЗСУ.

Командири конкретних полків і батальйонів поділились досвідом та висловили свої пропозиції, зазначив він.

"За підсумками вересня маємо позитивну динаміку ураження і знищення ворожих цілей ударними дронами. Відтак, 147 військовослужбовців підрозділів БпАК, які успішно нищать ворога та його техніку, заохотив відзнаками головнокомандувача", - підкреслив Сирський.

Як повідомляв Укрінформ, 9 жовтня вночі підрозділи Сил безпілотних систем ЗСУ уразили арсенал у Брянській області РФ, який використовується для зберігання та модернізації артилерійського та ракетного озброєння, зокрема іранського походження.

За інформацією Генерального штабу ЗСУ, на території складу зберігалися боєприпаси до ракетно-артилерійського озброєння, зокрема ті, що надійшли з КНДР, а також керовані авіаційні бомби. Значна частина з них розміщувалася під відкритим небом.

Джерело матеріала
loader