Україну накривають дощі і похолодання - прогноз на найближчі дні
Україну накривають дощі і похолодання - прогноз на найближчі дні

Україну накривають дощі і похолодання - прогноз на найближчі дні

Україну накривають дощі і похолодання - прогноз на найближчі дні

Незважаючи на різке зниження температури, ще очікуються грози

Осінь, схоже, вирішила, що цього року вона вже досить побалувала нас теплими сухими днями - в Україну прийшли дощі. Поки що вони не накрили всю територію, але до того йде. Погода 13-14 жовтня погіршиться, дощі пройдуть завтра, у неділю, у більшій частині України, а західну частину країни охолодять заморозки.

Про це повідомив Гідрометцентр.

Температура вночі впаде вночі від 0° до 3° у західних областях, 3-8° тепла буде вночі у центральній та південній частинах країни, удень 10-15° у центрі, у південній частині 12-17°. На сході ще тепло до 20-21°.

Майже по всій країні очікуються дощі, помірні - у Миколаївській, Черкаській та Кіровоградській областях.  Одеську, Дніпропетровську, частину Херсонської, Сумську та Полтавську області накриють значні опади. У Криму також задощить, але температура там ще приємна і майже по-літньому тепла.

На Київщині хмарно з проясненнями, температура вночі до 7°, вдень - до 12-13°. Вдень у північній частині області може задощити, так сао невеликі дощі у Волинській, Львівській та Рівненській областях. На південному сході без опадів. Вітер помірний, поривами до 9-13 м/с.

У Києві в ніч на неділю та вранці - значний дощ. Вітер північно-західний, 7-10 м/с. Температура вночі 6-8°, вдень 12-13°.

У понеділок, 14 жовтня, температура суттєво не зміниться, а вночі навіть трохи підвищиться, але наступного дня почне знижуватися. невеликі дощі на західній частині і у центрі, на сході і у південно-західній частині без суттєвих опадів. Зранку туман.

На горі Піп Іван у Карпатах температура в ніч на неділю знизиться до -5°, вдень підвищиться до +3°.  Увечері пориви вітру - до 22 м/с. Без опадів. 

В деяких місцях, де тепліше, можуть бути грози - пам'ятаймо, що існує таке явище, крім обстрілів. Не забуваємо парасольки і гарячий чай протягом дня.

 

Джерело матеріала
loader
loader