В Україні очікуються сильні заморозки - синоптики попередили про небезпеку
В Україні очікуються сильні заморозки - синоптики попередили про небезпеку

В Україні очікуються сильні заморозки - синоптики попередили про небезпеку

У ніч проти неділі, 13 жовтня, в Україні будуть заморозки. Попередження про небезпечні та стихійні метеорологічні явища оприлюднив Український гідрометцентр.

- 13 жовтня вночі у Волинській, Львівській, Рівненській, Тернопільській та Івано-Франківській областях сильні заморозки у повітрі 0°...-3° (II рівень небезпеки помаранчевий). Також вночі 13 жовтня у західних областях та на поверхні ґрунту очікуються заморозки 0°...-3° - оголошено І рівень небезпеки, жовтий, - розповіли метеорологи.

У неділю в Україні буде хмарно із проясненнями. На Лівобережжі, Миколаївській, Кіровоградській та Черкаській областях очікуються помірні дощі. Вночі у Сумській, Полтавській, Дніпропетровській та Херсонській областях та Криму місцями опади будуть значними. У Київській, а вдень у Львівській, Волинській та Рівненській областях пройде невеликий дощ. На решті території буде без опадів.

Вночі та вранці у західних областях спостерігатиметься туман. Швидкість вітру становитиме 7-12 м/с, у східних та Запорізькій областях, а вдень і на крайньому заході країни місцями пориви сягатимуть 15-20 м/с. Температура вночі буде +3°...+8°, у західних областях сильні заморозки до 0°...-3°, на Лівобережжі вночі +7°...+12°. Вдень у більшості областей буде +10°...+15°, лише у південній частині повітря прогріється до +12°...+17°.

  • Раніше синоптик заявила, що 12 жовтня в Україні очікується різка зміна погоди. На заході, півночі та багатьох центральних областях температура повітря становитиме протягом дня +10+15 градусів. У східних областях, у Криму, на південному сході та на Дніпропетровщині ще буде тепліше - +19+23 градуси.
Теги за темою
прогноз погоди
Джерело матеріала
loader