Фінляндія готує населення до можливої війни
Фінляндія готує населення до можливої війни

Фінляндія готує населення до можливої війни

У листопаді 2024 року Фінляндія оприлюднить новий довідник для населення на випадок війни чи інших надзвичайних ситуацій. Цей посібник, як повідомляє фінське агентство Helsingin Sanomat, буде доступний в Інтернеті на порталі Suomi.fi.

Довідник надасть практичні рекомендації щодо необхідних запасів для дому, цивільної оборони, евакуаційних заходів та захисту країни. Окрім того, у ньому будуть поради щодо підтримки психологічної стійкості під час криз. Еріікка Койстінен, директорка комунікаційного відділу Міністерства внутрішніх справ Фінляндії, зазначила, що головна мета довідника — допомогти громадянам бути підготовленими до будь-яких непередбачуваних ситуацій.

Фінляндія також відзначається своєю активною підтримкою України у боротьбі проти російської агресії, надаючи військову, гуманітарну допомогу та допомагаючи українським біженцям інтегруватися на своїй території. Країна надає сучасне озброєння, військове спорядження, а також бере участь у навчальних програмах для українських військових у рамках співпраці з ЄС і НАТО.

Крім того, Міністерство оборони Фінляндії завершило розробку законопроєкту, який передбачає повну заборону операцій з нерухомістю для російських громадян та компаній. У відповідь на зростаючу напруженість з РФ, Фінляндія також планує побудувати на кордоні з Росією 200 км стаціонарних загороджень, що мають бути завершені до 2026 року.

Теги за темою
війна російська агресія
Джерело матеріала
loader