Іран відправив два супутники до Росії
Іран відправив два супутники до Росії

Іран відправив два супутники до Росії

Іран передав Росії два супутники місцевого виробництва для запуску їх на орбіту російським космічним апаратом. Про це повідомляє агенція Reuters. Зокрема, йдеться про супутники Kowsar та Hodhod, кожен з яких виконує різні завдання у сфері спостереження та зв’язку.

Призначення супутників

  • Kowsar – супутник, призначений для отримання зображень з високою роздільною здатністю, який може бути використаний у сферах сільського господарства, управління природними ресурсами, моніторингу навколишнього середовища, а також для ліквідації наслідків стихійних лих. Його роздільна здатність становить 3,5 метри на піксель, що дозволяє отримувати досить детальні знімки для точних наукових і господарських цілей. Термін служби цього супутника на орбіті становить два роки.
  • Hodhod – малий супутник зв’язку, призначений для забезпечення комунікації у віддалених районах, де доступ до наземних мереж обмежений. Цей супутник має на меті покращення якості зв’язку в регіонах, що мають слабко розвинену інфраструктуру.

Співпраця Ірану та Росії

Цей запуск є черговим прикладом тісної співпраці між Іраном і Росією в космічній галузі. Наприкінці 2023 року за сприяння Росії Іран вже вивів на орбіту два супутники власної розробки, що продемонструвало зростаючий технологічний потенціал іранської космічної програми.

Теги за темою
Росія Іран
Джерело матеріала
loader