КНДР привела у повну бойову готовність артилерію на кордоні з Кореєю
КНДР привела у повну бойову готовність артилерію на кордоні з Кореєю

КНДР привела у повну бойову готовність артилерію на кордоні з Кореєю

Північна Корея привела в повну бойову готовність свою артилерію біля кордону й посилила пости ППО у Пхеньяні у відповідь на можливе проникнення південнокорейських безпілотників до столиці КНДР.

Про це передає Укрінформ з посиланням на Yonhap.

12 жовтня генеральний штаб Корейської народної армії КНДР віддав наказ артилерійським підрозділам поблизу кордону бути в повній вогневій готовності.

У наказі зазначалося, що «вісім артилерійських бригад, повністю озброєних відповідно до штатів воєнного часу, мають бути переведені у вогневу готовність до 20:00 13 жовтня».

Генштаб також наказав збройним силам усіх рівнів підготувати ретельні контрзаходи на випадок, якщо ще один південнокорейський безпілотник перетне кордон, і завдати по ньому удару, навіть якщо це переросте у збройний конфлікт.

Підрозділи всіх рівнів мають посилити пильність, особливо це стосується ППО у Пхеньяні.

Північна Корея стверджує, що південнокорейські безпілотники 3, 9 і 10 жовтня проникли у Пхеньян, де скинули пропагандистські листівки. У Сеулі зазначили, що не можуть підтвердити цю інформацію.

Як повідомляв Укрінформ, диктатор Кім Чен Ин пригрозив «жахливою катастрофою», якщо південнокорейські безпілотники знову з'являться у Пхеньяні. Міністерство оборони Південної Кореї відповіло, що якщо Північна Корея заподіє якоїсь шкоди, «той день стане кінцем північнокорейського режиму».

Теги за темою
КНДР
Джерело матеріала
loader