Росіяни розстріляли ще групу українських військовополонених
Росіяни розстріляли ще групу українських військовополонених

Росіяни розстріляли ще групу українських військовополонених

Росіяни розстріляли ще групу українських військовополонених

Ситуація сталась на Курщині, де військові потрапили в оточення.

Російській військові вчергове розстріляли групу військових Збройних сил України, яких взяли у полон у Курській області Росії, повідомив ресурс DeepState із посиланням на джерела в 1-шій окремій танковій бригаді.

«Від наших джерел стало відомо, що 10 жовтня розстріляли дронщиків та суміжників в районі н.п. Зелений Шлях. Додаткові деталі обставин з'ясовуються, але відомо, що хлопці виходили на позиції з думками, що вони у відносному тилу, але вже змушені були вступати в контакт з ворогом та відстрілювались. Проте кількість БК була обмежена і вони були вимушені здатися», - йдеться у повідомленні.

В DeepState зазначили, що ситуація на цій ділянці фронту непроста, а відновити втрачені позиції вкрай важко.

Водночас  український військовий і адміністратор Тг-каналу «Говорять Снайпер» Станіслав Бунятов заявив, що загиблі на практиці були в тилу, але ворог прорвався вперед  і вони опинились у оточенні.

«Росіяни зайшли в їх лісосмугу з двох сторін, ніхто з пілотів добровільно не здався, пацани билися до останнього. Якби вони могли відійти то відійшли би. Загинули дуже гідні бійці», - написав він.  

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець у свою чергу наголосив, що цей черговий факт російської агресії є грубим порушенням Женевської конвенції про поводження з військовополоненими.

«Вкотре направив листи до ООН та МКЧХ щодо чергового злочину росіян. Ці дії не мають залишитися безкарними, і ворог повинен понести всю відповідальність. Росія – це країна-терорист, яка порушує всі правила та звичаї війни. Міжнародна спільнота не повинна закривати очі на такі злочини», - написав він.

Випадки страт українських військовослужбовців на полі бою суттєво почастішали за останній рік. Прокурор Міжнародного криміналного суду Карім Хан зазначив у вересні, що МКС може розглядати у своїй юрисдикції факти страти російськими військовими українських полонених.

Джерело матеріала
loader