Батареї з натрію незабаром стануть найбільш напівлярними завдяки новій технології
Батареї з натрію незабаром стануть найбільш напівлярними завдяки новій технології

Батареї з натрію незабаром стануть найбільш напівлярними завдяки новій технології

Нова технологія індукційного нагріву за допомогою мікрохвиль дає змогу швидко та легко приготувати тверде вугілля.

Вчені з Науково-дослідного центру наногібридних технологій Корейського науково-дослідного інституту електротехнологій (KERI) розробили новий метод виробництва анодних матеріалів для натрій-іонних акумуляторів за лічені секунди. Про це пише Interesting Engineering.

Розроблена дослідницькою групою з Науково-дослідного центру наногібридних технологій Корейського науково-дослідного інституту електротехнологій (KERI), ця новаторська технологія дає змогу надшвидко, за 30 секунд, готувати тверді вуглецеві аноди для натрій-іонних акумуляторів з використанням мікрохвильового індукційного нагріву.

Команда спочатку створила плівки, змішавши полімери з невеликою кількістю високопровідних вуглецевих нанотрубок. Потім вчені застосували мікрохвильове магнітне поле до плівок, щоб індукувати струми у вуглецевих нанотрубках, вибірково нагріваючи плівки до більш ніж 1400 °C всього за 30 секунд, згідно з дослідженням.

За роки своїх досліджень KERI розробив технологію рівномірної термообробки провідних тонких плівок, таких як метали, з використанням мікрохвильових магнітних полів.

Ця технологія привернула значну увагу в промислових процесах, таких як дисплеї та напівпровідники. Його дослідницький центр наногібридних технологій визнано провідним у країні центром з технології вуглецевих наноматеріалів.

Дослідники використали можливості центру для дослідження матеріалів анодів для натрій-іонних акумуляторів і досягли багатообіцяючих результатів. Власна методика мультифізичного моделювання допомогла легко розробити матеріал анода.

Цей метод дав їм змогу отримати глибоке розуміння складних процесів, що відбуваються під час впливу електромагнітного поля в діапазоні мікрохвильових хвиль на наноматеріали, що призвело до створення нового процесу підготовки матеріалів анодів для натрій-іонних акумуляторів, згідно з дослідженням, опублікованим у журналі Chemical Engineering Journal.

Доктор Джонг Хван Пак заявив, що через нещодавні пожежі електромобілів зростає інтерес до натрій-іонних батарей, які є безпечнішими і добре працюють у більш холодних умовах. Однак Пак стверджував, що процес карбонізації анодів був істотним недоліком з точки зору енергоефективності та вартості.

Тверде вугілля (HC) є відмінними анодними матеріалами для натрій-іонних акумуляторів (SIB). Однак карбонізація та грануляція порошків HC включають складні процеси і вимагають значних витрат енергії.

"Тут ми розробили простий метод виготовлення HC-анодів для SIB за допомогою нового процесу мікрохвильового індукційного нагріву (MIH) для полімерних/одношарових вуглецевих нанотрубок (SWCNT) плівок.

Можливість MIH для масштабованого рулонного виробництва HC-анодів було перевірено за допомогою локальних випробувань на нагрівання з використанням круглого листа більшого розміру, ніж резонатор", — заявили дослідники.

Раніше ми писали, що в Китаї придумали сонячну батарею, яка тягнеться, як гума. Сонячний елемент може допомогти забезпечити живленням носимі пристрої наступного покоління, які не потрібно буде заряджати ззовні.

Теги за темою
електроенергія
Джерело матеріала
loader
loader