Берлін гальмував поставки зброї Ізраїлю - ЗМІ
Берлін гальмував поставки зброї Ізраїлю - ЗМІ

Берлін гальмував поставки зброї Ізраїлю - ЗМІ

Німеччина попри заяви про підтримку Ізраїлю в його боротьбі проти терористів, які атакують країну, місяцями свідомо блокувала поставки зброї Тель-Авіву.

Це стверджує таблоїд Bild, передає Укрінформ.

За даними видання, з березня цього року фактично не було видано жодного дозволу на експорт  зброї до Ізраїлю. Причина – під час «таємних зустрічей» Федеральної ради безпеки «зелені» міністри (до яких належать, зокрема віцеканцлер і міністр економіки Роберт Габек і глава МЗС Анналена Бербок) блокували рішення. Вони, мовляв, наполягали на тому, щоби ізраїльський уряд надав письмові гарантії Берліну, що не використовуватиме експорт зброї із Німеччини для здійснення геноциду.

«Їхнє ставлення означало, що Ізраїль місяцями не отримував німецької зброї», - стверджується у статті.

Автор нагадує також перепалку в Бундестазі канцлера ФРН Олаф Шольца, який заявив: «Ми доправляли зброю і будемо доправляти її й надалі», та лідера опозиції блоку ХДС/ХСС Фрідріха Мерца, який закинув уряду, що видача дозволів на експорт тривала «тижнями й місяцями».

Ізраїль терміново потребував зброю чи запчастини, як-от для танків, гелікоптерів тощо.

У 2023 році Ізраїль отримав від Німеччини озброєння на €326,5 мільйона, майже всі з них - після варварської атаки ХАМАС 7 жовтня. Цього року до середини серпня було затверджено озброєння на €14,5 мільйона, а із березня, як офіційно визнало відповідальне Мінекономіки, експорту зброї не було.

Фото ілюстративне

Джерело матеріала
loader