МЗС України спростувало інформацію ЗМІ про постачання дронів повстанцям у Малі
МЗС України спростувало інформацію ЗМІ про постачання дронів повстанцям у Малі

МЗС України спростувало інформацію ЗМІ про постачання дронів повстанцям у Малі

У Міністерстві закордонних справ спростували звинувачення в нібито причетності держави до постачання безпілотників повстанцям у Малі. Таку інформацію поширили деякі міжнародні ЗМІ, але вона не є правдивою, зазначили в Міністерстві закордонних справ України.

- Україна рішуче відкидає звинувачення, які останнім часом поширили деякі міжнародні ЗМІ, якщо причетності нашої держави до постачання БПЛА повстанцям у Малі. Ми також категорично заперечуємо всі звинувачення, які періодично лунають з вуст чиновників Республіки Малі та Республіки Нігер, якби причетність України до «співпраці з терористами», «постачання терористам озброєння та наданої їм інформації», «підтримці Україною терористичної коаліції», - зазначив він. МЗС.

У відомстві нагадали, що у заявах від 5 та 8 серпня 2024 року МЗС України вже надало спростування таких звинувачень та висловило жаль з приводу рішення Малі та Нігеру розірвати дипломатичні відносини з Україною. У відомстві також зазначили, що за більш як два з половиною роки російського вторгнення західні партнери не виявили жодного випадку нецільового використання наданого Україні озброєння та військової техніки.

У відомстві закликали "припинити поширення хибної інформації, що повторює брехливі наративи пропаганди держави-агресора Росії, спрямовані на дискредитацію нашої держави та виправдання непровокованої, невиправданої та незаконної війни РФ проти України".

  • Французьке видання Le Monde повідомило, що з літа цього року туареги-повстанці щодо руху CSP на півночі Малі активно використовують українські безпілотники у боротьбі проти хунти Малійської та ПВК "Вагнера". За даними видання, Київ надає "стриману, але рішучу підтримку". Більше того, для туарегів це предмет гордості, адже вони тепер мають змогу бити з повітря, як і їхні вороги.
  • У серпні військова хунта Малі вирішила розірвати дипломатичні відносини з Україною. Бамако звинувачує Київ у підтримці дій повстанців-туарегів, які нещодавно розгромили колону малийських військових та російських найманців ПВК "Вагнера".
Теги за темою
МЗС України
Джерело матеріала
loader